Jesper Thilo ved Paradise Jazz' 20 års jubilæum tirsdag den 17. september 2019.

Trist nyhed! Jesper Thilo ramt af hjerneblødning

Den 82-årige jazzlegende er indlagt efter en stor hjerneblødning og kommer ikke til at spille igen.

Et af de mest fremtrædende navne på den danske jazzscene, Jesper Thilo, er blevet alvorligt syg.

Den 82-årige saxofonist er indlagt efter at være blevet ramt af en "stor og omfattende" hjerneblødning, og han kommer ikke til at spille igen.

LÆS OGSÅ: Lars Lilholt synger om at være døden nær: Jeg vil ikke miste livet

Det meddeler Ann Farholt, der tidligere har været gift med Thilo, på familiens og egne vegne.

- Det er med tungt hjerte at jeg må fortælle at Jesper Thilo har fået en hjerneblødning. Den er stor og omfattende. Han kommer ikke til at spille igen, og han kommer ikke til at bo alene. Lige nu er han på hospitalet, men bliver snart flyttet til et genoptrænings sted, hvor man vil følge ham tæt. Han kan ikke selv spise og drikke. Hvis der ikke støder yderligere komplikationer til, vil han formentlig komme på plejehjem, og sidde i rullestol. Man kan på nuværende tidspunkt kommunikere en smule med ham, og i bedste fald, vil man kunne tale med ham og høre jazzmusik. Han er ikke modtagelig endnu for besøg, men jeg kommer til at opdatere løbende, hvis status ændrer sig. Lige nu har han kun brug for tætteste familie, skriver hun i et opslag på Facebook, som HER&NU har fået lov at citere fra.

LÆS OGSÅ: Johnny Madsen åbner op efter alvorligt fald: Det er svært

Efter uddannelsen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium blev Jesper Thilo som 26-årig en del af DR Big Band under den daværende orkesterleder, Ib Glindemann.

I 1990 forlod han DR Big Band for at prioritere solokarrieren, der bød på mange koncerter og udgivelser.

LÆS OGSÅ: Anne Hjernøe har mistet sin mand: Jens Folmer Jepsen er død

Thilo, der i som den første modtog Ben Webster-prisen i 1977, har senest udgivet sine erindringer, "Man ska' ku' se komikken", som lydbog.