Johnny Madsen.

Johnny Madsen åbner op efter alvorligt fald: Det er svært

I reportageserien "Ja for Fanø" fortæller den 73-årige musiker ærligt om faldet i marts, der kostede ham et brækket kraveben.

Det var en tydeligt svækket Johnny Madsen, som i tirsdags tonede frem på TV 2 Fri i et nyt afsnit af ”Ja for Fanø”. 

LÆS OGSÅ: Vinterbergs stjerneskud: Amaryllis og Albert imponerer i "Familier som vores"

Artiklen fortsætter under videoen...

I reportageserien fortæller den 73-årige musiker ærligt om faldet i marts, der kostede ham et brækket kraveben. Siden førte komplikationer til, at han tabte 10 kilo, og i august måtte han indlægges på et hospice for at komme til kræfter igen.

– Jeg brækkede jo kravebenet, fordi jeg kom ind i soveværelset og ikke kunne finde lysknappen. Og så falder jeg over et par sutsko. Det, der irriterer mig, er, at jeg tror, jeg stadig er 18 år og kan komme væltende ind uden lys og så pr definition finde min seng. Kunne jeg det? Nej, det kunne jeg ikke. Godt, Johnny Madsen, du er ikke 18 år længere. Havde jeg været 18, var jeg også faldet på en anden måde. Det her var ren kamikaze ind mod sengen. 

Man ser også, hvor svært han har ved lave sine flotte billeder. Da optagelserne begynder, er han netop begyndt at male med en lille gummispartel, men Johnny kan ikke lave større værker, da han ikke kan løfte højre arm særlig højt.

– Det er da svært. Jeg har malet hver eneste dag i 50 år. Et eller andet sted er det ikke rart at stå og kigge på de ufærdige billeder. De skal være færdige. Jeg sælger ikke ufærdige ting, slår han fast.

LÆS OGSÅ: Flora Ofelia efter livsvigtig uddannelse: Skal ikke bruge den til noget

På grund af helbredsproblemer stoppede Johnny Madsen for et par år siden med at turnere, men ifølge hans årsregnskab lever han også fint af sine malerier. Sidste års resultat lød på 3,1 millioner kroner, hvilket er mere end en tredobling fra forrige år. Knap halvdelen blev brugt på lønninger, mens 1,5 millioner blev udbetalt i udbytte.

LÆS OGSÅ: Lægerne kæmper for Anni Fønsbys syn: Det føles som at kigge gennem en dugget rude

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.