Alan har mareridt om at konen forlader ham: Forholdet skal plejes

Foruden at afsætte megen tid til sine to børn, er Alan fra "Den store bagedyst" dog også altid opmærksom på at pleje forholdet med hustruen.

Da vi besøger Alan Kampman, 37, fra ”Den Store Bagedyst”, bliver vi mødt med et stort smil. Sammen med familiens hund, My på 11 år, står han i døråbningen og tager imod.

LÆS OGSÅ: Joakim Mæhle skal være far: Deler søde detaljer

Det er ellers ikke en hvilken som helst dag hos familien. Det er nemlig Alan og hans 36-årige hustru, Michalas, månedlige date-night. Derfor har HER&NU også taget en flaske bobler med til parret.

– Vi havde altid så sindssygt travlt med arbejde og job, at vi glemte os selv til sidst. Derfor blev vi enige om at sætte tid af til at lave noget sammen, siger Alan, der forklarer, at parret skiftes til at planlægge daten og sørge for at få deres to børn, Liv på seks og fire-årige Alexander, passet.

LÆS OGSÅ: Adam Price med stor nyhed: Gør det igen

Artiklen fortsætter under billederne...

Alan Kampman og hans 36-årige hustru, Michalas.

For Alan handler det om at prioritere sin tid – og det er nok også derfor, han kan få presset alt det, han laver, ind i sin kalender. Foruden et fuldtidsjob har han en række hobbyer, som han bruger tid på. Vigtigst af alt er dog rollen som familiefar, og derfor er Alan også frivillig søspejderleder, hvor hans to børn også deltager.

– Jeg synes, der er mange forældre, der siger, at de er så stressede, at de ikke har tid til at lave ting med deres børn, og det forstår jeg ikke, når man bare kan afsætte tid til det, lyder det fra Alan.

Foruden at afsætte megen tid til sine to børn, er han dog også altid opmærksom på at pleje sit forhold. Alan kan nemlig godt gå rundt med bange anelser om, at hun en dag forlader ham.

– Jeg kan jo gå og være sur dagen efter, hvis jeg har haft mareridt om, at min kone har forladt mig. Så vågner jeg op, og så er jeg skidesur, lyder det fra Alan, som har snakket med sin kone om det.

LÆS OGSÅ: Jackie savner "Forsidefruer": Vil lave skuespil med Janni

Artiklen fortsætter under billederne...

– Kompromisset for at kunne bruge mere tid med min familie var, at Køge Søspejder manglede en spejderleder til årgangen, så jeg meldte mig frivilligt.
Alan og hustruen Michala, som til daglig er sygeplejerske, har dannet par siden 2012 og blev gift i 2020.

Frygten for at blive afvist

Alan, der til daglig arbejder som leder ved metroen, får en masse energi af at sprede glæde til andre og lave alle de ting, der gør ham glad. Men han går også med en frygt for ikke at blive inkluderet i fællesskabet.

– Frygten for at blive forladt eller afvist af andre, der aktivt fravælger mig, er den allerstørste frygt, jeg har, og det er nok også derfor, at jeg engagerer mig i så meget og hele tiden har noget omkring mig, fortæller Alan.

”Den Store Bagedyst”- deltager ved ikke selv, hvor frygten stammer fra, fordi han aldrig har prøvet at blive forladt. Alligevel husker han tilbage på en hård tid, da han var under uddannelse til at blive soldat.

– Da jeg læste på Hærens Officersskole fik jeg at mærke, hvordan folk har rundsave på albuerne og kan være nogle forfærdelige typer i forhold til deres opførsel, forklarer Alan Kampman.

– Det har været rigtig svært at finde ud af, hvor frygten stammer fra, men nogle gange er den på grænsen til manisk, siger han og sender en stor ros til sin kone, der får deres hverdag og familie til at hænge sammen.

LÆS OGSÅ: Sådan går det med kærligheden i dag

Artiklen fortsætter under billederne...

Det sker ikke så tit længere, men når Alan har tid, mødes han med venner og spiller med sine små Warhammer-figurer, der bliver malet af en bekendt i Polen.
Det startede som et hobbyprojekt for fem år siden, men Alan og vennens spiritusdestilleri har vundet dobbelt guld ved "Berlin International Spirits Competition" i 2022.

Opvokset i køkkenet

Selvom Alans beslutning om at tilmelde sig ”Den Store Bagedyst” var ret spontan, er han dog ikke helt ukendt i et køkken. Alans far, som gik bort for to år siden, var uddannet kok, og det samme er hans bror.

– Det var en spontan tanke, fordi det kunne være sjovt at komme ind og opleve castingprocessen, men så blev det lige pludselig alvor, fortæller Alan.

LÆS OGSÅ: Bianca afslører nyt om kærligheden

Artiklen fortsætter under billederne...

Alan i "Den store bagedyst".

Hans kone har tit spurgt, om han ville melde sig til ”Masterchef”, fordi det er det salte køkken, han føler sig hjemme i.

– Jeg er jo mere eller mindre produceret og opvokset på en restaurant, fordi min far var kok og min bror er uddannet kok. Så jeg har arbejdet som tjener og restaurantchef og har altid elsket at være i et køkken. Når vi holder fester og begivenheder herhjemme, og min bror kommer og hjælper, så er jeg ikke ude blandt gæsterne. Så står jeg i køkkenet sammen med min bror.

LÆS OGSÅ: Frederik og Morten tager stort skridt mod juridisk forældreskab

Du kan se video-interviewet med Alan øverst i artiklen. 

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.