Kim Larsen indspillede musik til det sidste: Efterlader en hemmelig sangskat

Helt op til sin død arbejdede Kim Larsen på ny musik, og mange af de demoer og outtakes, han efterlod sig, er så gode, at de sagtens kan udgives.

I Anders Blichfeldts podcast ”Den uendelige musikhi - storie” fortæller Kim Larsens impresario Jørn Jeppesen, 57, om, hvordan de indspillede de sidste to numre til albummet ”Sange fra 1. sal”, der blev Kims sidste.

LÆS OGSÅ: Tager bladet fra munden: Nu svarer Diez på kritikken

Jørn Jeppesen, som var Kim Larsens impresario, fortæller om arbejdet med at indspille de sidste to sange med den populære sanger.

Det foregik på Jeppesens værelse på Hotel Royal i Aarhus efter koncerten på Smukfest, blot halvanden måned før den elskede sangers død. De øvrige 10 sange var indspillet over tre dage hjemme i lejligheden i Odense, hvor også sønnen Hjalmer, 29, medvirkede.

- Kim sad alene med en guitar derhjemme og spillede sine sange og optog dem og kom over med et bånd, fortæller han i podcasten.

LÆS OGSÅ: Efter grimt fald: Lene Beier giver status på helbredet

Kim Larsen på Smukfest i 2016.

Han er ikke afvisende over for idéen om at udgive samlingen af demoer og outtakes, men det bliver ikke noget, han tager initiativ til. 

– Jeg synes ikke, det er mit. Jeg synes, det er familiens, slår han fast.

LÆS OGSÅ: Se datoen: "Balladen om kolonihaven" er tilbage

Jeppesen er dog meget bevidst om, at der er en stor interesse.

– Der er en stor efterspørgsel. Mange prikker til én og sådan noget, for alle kan jo regne ud, hvad man må have. Jeg er også den eneste overlevende af Kims gamle impresarioer og managers. Der er masser af studier og musikere, hvor der ligger lidt løst og fast, men jeg er selvfølgelig den eneste, der har noget samlet fra hans karriere, siger han til musikerkollegaen Anders Blichfeldt, 60, i podcasten.

Kim Larsen, der var syg af kræft i prostata, arbejdede ifølge Jørn Jeppesen videre med musikken, indtil han sov ind omgivet af sin familie, 72 år gammel.

– Helt til sidste øjeblik sad han og sloges med akkorder og tekstidéer og sådan nogle ting, så det stoppede aldrig.

LÆS OGSÅ: Anton Hjejle om ny sæson "Forræder": Ham hepper jeg på

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.