"Gift ved første blik"-Morten forklarer: Ingen måtte opdage det

Morten Mortensen åbnede op for en sårbar side af sig selv i ugens afsnit af "Gift ved første blik".

Morten Mortensen, der blev gift med Søren Staun i kærlighedseksperimentet "Gift ved første blik", har i den grad vundet seernes hjerter. Torsdag efter torsdag følger danskerne med i den ekstreme situation alle parrene befinder sig i - nemlig at være blevet gift med et fuldstændigt fremmed menneske. Programmet viser deres nye tilværelse på godt og ondt, og seerne kommer helt tæt på deltagerne.

LÆS OGSÅ: Sammen i nyt program

I ugens afsnit åbnede Morten op for programmets psykolog, Trine Hjorth, hvor han sårbart og hudløst ærligt fortalte om svære følelser i forbindelse med sin seksualitet. Morten beskrev, hvordan han har haft en "indre homofob", og at hans seksualitet har været forbundet med skam og forkerthedsfølelse. Dét beskriver Morten nu nærmere for HER&NU/Realityportalen.

- Det er et følsomt emne for mig, og jeg har stadig svært ved at sætte ord på det, fordi jeg aldrig har talt med andre om det. Min bedste forklaring er, at min indre homofob blev skabt for at beskytte mig, da jeg var ung teenager. Det lyder måske ulogisk, men den var med til at regulere min adfærd og gå under radaren og sørgede for, at ingen opdagede jeg var homoseksuel, fortæller Morten og uddyber:

LÆS OGSÅ: Efter kæmpegæld i "Luksusfælden": Sådan går det Andreas

- Det betød også, at jeg havde en vis form for væmmelse, angst og modvilje mod min seksualitet - jeg håbede jo, at hvis jeg foragtede mig selv nok, ville min seksualitet ændre sig. Jeg har gennem mit voksenliv arbejdet utrætteligt for at forklejne og jage homofoben væk, men først da jeg begyndte at kigge på homofoben med mildhed og omsorg forsvandt den, men fra tid til anden besøger den mig igen. 

LÆS OGSÅ: Efter chokerende "Robinson"-exit: - Det var megadumt

Til soloterapien fortalte Morten også, at det danske LGBTQ+-miljø har været udfordrende at befinde sig i. I dag vil Morten helst fokusere på det positive ved miljøet, der heldigvis har udviklet sig med tiden.

LÆS OGSÅ: "Gift ved første blik" søger deltagere

- Som homoseksuel og koreansk adopteret har jeg haft mine udfordringer i LGBTQ+-miljøet, men jeg vil gerne fokusere på den positive udvikling, jeg har set. Danmark har i de senere år gjort store fremskridt i retning af at skabe et inkluderende og mangfoldigt miljø, fortæller Morten og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Amalie om forholdet: Har givet op

- Jeg har oplevet, hvordan fællesskaberne er blevet mere åbne og accepterende for alle, uanset baggrund eller identitet. Der er en stigende synlighed af forskellige kulturer og identiteter inden for miljøet, og det giver mig håb og glæde at se, at flere stemmer bliver hørt og værdsat.

LÆS OGSÅ: SE DEM HER: De nye deltagere i "Forræder"

Morten fremhæver også, hvor vigtigt det er, at LGBTQ+-miljøet har en stærk stemme i samfundet. Det er arrangementer som eksempelvis Pride et godt eksempel på - og han fortæller, hvorfor det er så vigtigt at blive ved med at samles.

LÆS OGSÅ: Efter "De sjældne danskere"-exit: Nu forklarer Karina beslutningen

- Arrangementer som Pride, kulturelle festivaler og lokale initiativer fremmer ikke blot LGBTQ+ rettigheder, men også en dybere forståelse af diversitet. Det er inspirerende at se, hvordan folk samles for at fejre kærlighed og accept, og hvordan vi støtter hinanden i vores forskelligheder, udtaler Morten og runder af:

LÆS OGSÅ: Renée Toft Simonsen sætter ord på Hugos død: Jeg døde sammen med ham

- Selvom jeg har haft mine udfordringer, føler jeg, at det positive fællesskab og den voksende inklusion gør Danmark til et bedre sted for alle. Jeg glædes over, hvordan dette miljø fortsætter med at udvikle sig og styrke forbindelserne mellem forskellige grupper.

Du kan se "Gift ved første blik" hver torsdag klokken 20.00 på DR1 og DRTV.