Trine Hjort Bønnerup

"Gift ved første blik"-ekspert: Derfor blev jeg så berørt

Det var en følelsesladet terapisession for både Morten og Trine i ugens afsnit af "Gift ved første blik".

I næstsidste afsnit af "Gift ved første blik" åbner Morten Mortensen, der blevet gift med Søren Christian Staun, op til soloterapi hos programmets ekspert og psykolog, Trine Bønnerup. Det resulterer i en følelsesladet og hudløs ærlig session, hvor Morten fortæller om sin indre kamp med at være en del af LGBTQ+-miljøet. 

Artiklen fortsætter under videoen af Morten.

- I terapien med Morten åbner han op for et dybt sårbart emne, som handler om, at han som homoseksuel mand har oplevet, at hans kærlighedsudtryk har vækket negativ respons, had og frastødelse hos andre – og derfor er han på vagt, og det påvirker ham meget, fortæller Trine til HER&NU/Realityportalen.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen afslører fortid med P. Diddy

Og i dette moment bliver også Trine berørt. Det er der en særlig grund til.

- Jeg bliver berørt, fordi jeg mærker en stor omsorg for Morten i øjeblikket, og fordi jeg synes, at alle mennesker fortjener at kunne udtrykke deres kærlighed frit og uden frygt for fordømmelse. 

 Som psykolog er Trines rolle naturligvis at forblive professionel i en setting som den, der udspillede sig i "Gift ved første blik". Dog er hun også opmærksom på ikke at blive alt for neutral.

- Selvom jeg bliver berørt, er der ingen tvivl om, at mit fokus er 100% på Mortens proces, og deri er min professionelle tilgang også intakt. Jeg er optaget af at hjælpe ham bedst muligt i at få pakket sine følelser lidt ud omkring emnet, så han bedre kan forstå, hvad der presser ham, og så han ikke skal bære det alene og føle sig forkert, udtaler Trine og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Forræder vender tilbage: Her er de 17 nye deltagere

- Som psykolog bruger man sig selv og sin egen følelsesmæssige resonans som en vigtig del af dømmekraften og nærværet i samtalen. Hvis man lukker for meget af i håbet om at være objektiv eller neutral, så mister man empati. 

LÆS OGSÅ: Melissa Bentsen åbner op om brud: Han er stadig i mit liv

I sådan en særligt sensitiv situation er det nødvendigt med en dyb vejrtrækning, så det ikke påvirker Trine for meget.

- Jeg ser i sessionen, at der faktisk skabes gennembrud til Mortens følelser, fordi jeg spejler empatisk fra et ægte sted og også er transparent omkring, at jeg er berørt og viser omsorg, fortæller Trine og uddyber:

- Det er klart, at mine følelser ikke skal tage over og stjæle fokus, så jeg trækker vejret ekstra dybt, når der er meget på spil og holder godt øje med, hvad der er brug for hos den anden.

Du kan se "Gift ved første blik" om torsdagen på DR1 klokken 20.00 og på DRTV.