Nicolas Rockland og Katrine Pørtner

Afsluttede før tid: Det endte forfærdeligt

Katrine Pørtner og Nicolas Rockland vælger at afslutte kærlighedseksperimentet i femte afsnit.

Det var svært for "Gift ved første blik"-parret Katrine Pørtner, 32, og Nicolas Rockland, 34, at klinke skårene efter en noget mislykket bryllupsrejse til Venedig. Efter et sidste skud på padelbanen, måtte parret endeligt smide håndklædet i ringen.

LÆS OGSÅ: Cengiz i vildt projekt: Har brugt en million

Artiklen fortsætter under videoen af Camilla Ottesen.

- Efter bryllupsrejsen, der gik surt, havde jeg lyst til at finde noget, hvor vi kunne komme tilbage på sporet, hvor vi måske kunne shine igen. Jeg læste bryllupstalen igennem igen, og huskede jo så, at det er det aktive, vi er gode til. Derfor foreslog jeg ham at gøre noget sjovt, og droppe alt det der med følelser og dybe snakke, og så bare mødes om noget vi begge to er gode til. Det blev til padeltennis, det er nemt at gå til, fortæller Katrine til HER&NU og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Se billederne: To nye eksperter i 'Luksusfælden'

- Jeg havde et håb om, at hvis man kunne mødes og date lidt let igen, at der kunne være mulighed for at gå videre. Men min fornemmelse var hurtigt, at der var Nicolas ikke. 

Endnu engang formåede parret ikke at finde melodien. Til afsnittets terapisession gav parret op. Det var dog ikke noget parret, som sådan, havde aftalt.

LÆS OGSÅ: Tomas Villum Jensen afslører stor tv-nyhed

- Da jeg foreslår at tage nogle lette dates inden terapien er han ret hurtig til at sige, at han ikke har tid, selvom vi jo har sat kalenderen af til hinanden. Han siger, at han kun har tid to dage inden terapien, og derfor når vi kun den ene date. Til terapien er  vi inde til en lang snak ved Trine. Vi snakker en del om bryllupsrejsen, hvad der går op og ned og hvad vi hver især kan tage ansvar for. Der synes jeg bare, at det er så tydeligt, at selv ved hjælp og guidning med hende, der taler vi så forskellige sprog, udtaler Katrine og fortsætter:

- Der tror jeg, at vi i det usagte, bliver enige om, at det ikke bliver bedre. Jeg var gået ind i det her med drømmen om at finde kærligheden, men jeg kunne godt mærke med det her, at vi blev skygger af os selv. 

I forrige afsnit af podcasen 'Grebet af GVFB' med Ditte Okman som vært, fortæller Nicolas sin oplevelse af bryllupsrejsen. Her lægger Nicolas ikke fingre imellem, når han udtaler sig om, hvor grænseoverskridende turen til Venedig var. Nicolas' kommentar i podcasten ærger Katrine i dag.

- Jeg synes det er rigtig ærgerligt, at han ikke kan se, at han også har en anpart i det. Jeg har i hvert fald, personligt selv, brugt den her tid efter på rigtigt at reflektere. Vi er to, der stod i det, og vi var to, der gjorde det rigtig svært. Jeg synes, det er hårdt, at han synes, at jeg var en tom skal, fordi når jeg spurgte ind til ham, så havde han ingen bud eller ville ikke tale om det på tv.

LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Se alle de nye 'Bagedyst'-deltagere

Og det var da også langt fra alt, der kom med på tv. 

- Der var rigtig mange dybe emner, han ikke ville snakke om på tv. Det er også derfor, jeg begynder at gribe fat i de her lette emner om tv-serier og sådan noget. Jeg kan jo bare sige, at vi var to, der havde en forfærdelig bryllupsrejse, men jeg kan godt se, hvad jeg bidrog til. Jeg kan godt se, at jeg til sidst bliver afvisende, fordi jeg nok er desperat i at han ikke møder mig i noget. Jeg håber da bare, at han i længden også kan se, hvad han havde af ansvar. 

LÆS OGSÅ: Jesper Ole Feit Andersen savner sin far: Han lever gennem mig

Der var ikke mange dybe samtaler. Heller ikke, når kameraerne var slukkede og parret var alene på værelset.

- Vi blev jo filmet meget af tiden på bryllupsrejsen. Når vi kom hjem efter en dag, så gik han i seng med det samme. Der tog jeg mig lige en halv time til at gå i bad og samle mig selv, inden jeg skulle ind og sove. Om morgenen, da vi lige havde en kort stund uden kamera, da havde vi aftalt at han kunne gå en tur og dyrke yoga og så vågnede jeg stille og roligt, og så var der jo kamera på igen.

LÆS OGSÅ: Amalie Dollerup og Andreas Jebro afslører: Skal flytte

I dag ville Katrine ønske, efter refleksion over hele matchingprocessen, at eksperterne havde gjort endnu mere for at finde det rigtige match. Det gælder særligt et parameter.

- Sådan en intens matchingproces, jeg var igennem, samtaler, psykologsnakke og tests, så tænkte jeg jo, at de vidste alt om mig. Det er dybt ærgerligt og frustrerende, at man så alligevel ender der, hvor det slet ikke duer. Jeg havde da ønsket, at der måske havde været en psykologtime mere i castingen, så de havde fået mere dybde ud af vores forskellige kommunikationsformer. Jeg kæmpede i de der dage i Venedig, men det endte forfærdeligt for os begge. 

LÆS OGSÅ: IKKE SET PÅ TV: Derfor blev Simone fravalgt af 'Landmand'-Jacob

For Katrine eskalerede situationen kun, og det var svært, hvis ikke umuligt, ikke at gøre ondt værre. 

- Den frustrerede, kede af det, trætte og sure Katrine jeg var i Venedig, er nærmest en person, jeg aldrig har mødt før. Så når man møder sig selv på den måde, og det blev ved med at være uforeneligt mellem os, så kunne det kun blive grimmere. Så derfor stoppede vi, fortæller Katrine.

Du kan se 'Gift ved første blik' hver torsdag klokken 20.00 på DR1 og DRTV.