"Gift ved første blik"-Morten taler ud om at finde sine biologiske forældre

For Morten kører overvejelserne for fuldt blus, og det påvirker karrieren.

Morten Mortensen fra "Gift ved første blik" er manuskriptforfatter, og han arbejder på et projekt, som er hans hjerte meget nært. Det fortæller han i ugens afsnit af "Marcus og Realitypanelet", hvor han er gæst sammen med Nina og Lars fra programmet.

LÆS OGSÅ: "Årgang 0"-Stephanie tager stort skridt efter skilsmissen

- Jeg har skrevet på noget i mange år, som jeg stadig er i gang med, og det kommer ud, når jeg er klar. Den hedder "Jeg tænder ikke på asiater" og handler om min ungdom om selvdestruktivitet og adoption, fortæller han og tilføjer:

- Jeg ved ikke, hvorvidt jeg skal finde mine biologiske forældre, og det er en stor ting for mange transnationalt adopteredes historie, at man tager stilling til, om det er noget, du er klar til, og det har jeg ikke gjort op med mig selv endnu, og det er en væsentlig del af den her fortælling - det er om hovedkarakteren skal finde sit ophav.

LÆS OGSÅ: Forlader Danmark midt under "Vild med dans"

Han kalder det en semibiografisk fortælling og forklarer, at han synes, den skal følge virkeligheden. Men det er svært, når han endnu ikke ved, hvordan virkeligheden skal gå.

- Jeg synes, der er noget omkring, om det er noget, jeg har lyst til at dykke ned i og finde ud af, hvor jeg står med det spørgsmål, og det ved jeg ikke endnu. Jeg har venner og noget, mennesker der er tæt på mig, som har lykkes med at finde deres biologiske forældre, og det har inspireret mig, fortæller Morten og fortsætter:

LÆS OGSÅ: "Bryggen"-stjerne åbner op om tragisk dødsulykke

- Der er mange lag i det her, man har også nogle mennesker man ikke vil skuffe og gøre kede af det. Der er også nogle forældre, hvor man gerne vil sende et signal om, at det ikke er fordi, I ikke har været nok - eller er det fordi, I ikke har været nok? Det er en helt anden snak, men der er mange følelser på spil.

Morten fortæller, at han har filosoferet en del over, at hans barndom startede uden forældre men på et børnehjem, hvor han med egne ord lå i en tremmeseng i tre måneder uden at blive rørt. Det står i konstrast til, når han ser sine egne veninder blive mødre nu, og det sætter tankerne i gang.

Hør Mortens fortælling i videoen øverst i artiklen, og hør hele afsnittet af "Marcus og Realitypanelet" herunder: