Lars Brygmann er blevet folkepensionist: Jeg har let til tårer

'NamaStay'-skuespilleren har som sådan ikke noget problem med at blive ældre, men det er noget andet at se sin alder på tryk.

I februar trådte Lars Brygmann for alvor ind i de voksnes rækker og fik titel af folkepensionist.

LÆS OGSÅ: Se traileren: Connie Nielsen tilbage i 'Gladiator' efter 24 år

Artiklen fortsætter under videoen...

Den 67-årige skuespiller fortsætter heldigvis ufortrødent sin imponerende karriere og kan lige nu opleves som uheldsplaget glampingvært i DR1-serien 'NamaStay'.

Optagelserne fandt sted sidste sommer, og for Brygmann var det næsten som at være på en ferie.

– Vi fandt en bondegård ved Taastrup med grise og skov, hvor vi kunne optage. Man skulle ikke tro, at det var 20 minutter fra Rådhuspladsen. At møde på arbejde hver morgen var som at tage på lejrskole. Vi nød bare det sted, fortæller Lars, der har hovedrollen sammen med Paprika Steen.

På rollelisten ses også mange yngre talenter.

– Det er noget af det sjove ved min branche. At man hele tiden får nye kolleger og lærer nye mennesker at kende. Og med årene er jeg blevet sentimental, så da jeg forleden mødte dem igen, og vi så det hele sammen, var det en meget rørende oplevelse. Efterhånden som han er kommet op i årene, presser tårerne sig ofte på hos Lars Brygmann.

– Jeg har det svært med sentimentalitet, men jeg har fået lettere til tårer. Jeg bliver simpelthen rørt over ting. Det er hurtigt overstået, men jeg bliver rørt, indrømmer han ærligt.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen i retten igen

Som værterne Charlotte og Andreas forsøger Paprika Steen og Lars Brygmann sig som værter på 'NamaStay'.
– Han burde faktisk lave noget andet, men det er han den sidste til at erkende. For hvor svært kan det da være? Det er jo bare noget med nogle telte og nogle mennesker. Og det er præcis hans problem. Hvis det bare var telte, var det måske okay, men der skal jo mennesker ind i dem. Og med menneskene kommer problemerne.

Ser brandgodt ud

Lars Brygmann har som sådan ikke noget problem med at blive ældre, men det er noget andet at se sin alder på tryk.

– Det er virkelig mærkeligt. Altså, hvis man læser om noget, som er hændt en 64- eller 67-årig mand, så tænker man måske, at han stod der, hvor han er ved at være færdig i livet, men det er man jo ikke, siger Brygmann, der dog også har fundet nogle positive sider ved en moden alder.

LÆS OGSÅ: Sprang ud som 17-årig: Sådan reagerede forældrene

– Jeg var i Holstebro og holde foredrag for nylig. Jeg hader at køre bil, så jeg tog toget. Der er jo en billet som hedder 67+. Så får man det meget billigere. Så er der noget ved det. Man kan også sætte sig der, hvor der er et skilt med en mand med en stok, og der er folk som rejser sig for en og spørger, ”Vil De ikke sidde ned?”, ler han.

– Alle siger jo, at de er 67 på en anden måde end andre er det. Eller var det. Sådan tror jeg, alle altid har sagt. Man kæmper imod alderen med næb og klør. Alligevel tror jeg, at jeg har lagt det bag mig. Alder og vejret kan man jo ikke stille noget op imod. Jeg har forliget mig med min alder. Og så hjælper det også, at jeg har meget

LÆS OGSÅ: Heino og Cecilia: Var forelskede, inden vi mødtes