Dronning Margrethes private sommertogt: Nyder livet til søs

Med et privat sommertogt langs den jyske østkyst fik dronning Margrethe en fantastisk afslutning på en dejlig sommerferie.

Den 84-årige majestæt har brugt kongeskibet som sit flydende slot i forbindelse med arrangementer i Aarhus, Hobro og Jelling.

Undervejs blev det også til besøg af privat karakter.

I onsdags gæstede hun Glas – Museet for glaskunst i Ebeltoft, og det blev en mindeværdig oplevelse for dronningen.

I museets have oplevede hun blandt andet Lilibeth Cuenca Rasmussens imponerende 'Looping the Hoop', der har et særligt fokus på begreberne tid og cyklus. 

LÆS OGSÅ: Janni og Karsten: Fuldstændig stilhed

Det er også præcis 40 år siden, dronning Margrethe blev museets venneforenings første medlem.

Efter abdikationen har hun besluttet sig for at fortsætte som protektor for museet, der er Danmarks eneste, som er dedikeret til at udforske glassets potentialer som kunstnerisk materiale.

LÆS OGSÅ: Efter chokbryllup: Skifter mening

Artiklen fortsætter under billederne...

Dronningen var meget betaget af Philip Baldwin og Monica Guggisbergs værk 'The Pilgrims’ Boat', der repræsenterer menneskets rejser over hele verden.
Dronning Margrethe blev set med et stort plaster under sin venstre albue. Kongehuset har dog afvist at kommentere, da det regnes som en privat sag.

Spændende fund

Det blev også til et besøg på Harald Blåtands ringborg Fyrkat ved Hobro. Her åbnede hun en ny udstilling med fund fra vikingeborgen i en nyrenoveret længe på Fyrkat Møllegård, der ligger få hundrede meter fra selve Fyrkat. Her blev dronning Margrethe blandt andet præsenteret for mønter fra Bramslev-skattene, som er fundet få kilometer væk. 

– Det er meget spændende, de ting, der bliver fundet her, og jeg håber, at man bliver ved med at arbejde med det. Der er nok til mange generationer, tror jeg, sagde dronningen til TV 2 Nord efter besøget.

LÆS OGSÅ: Johnny Madsen udskrevet fra hospice: Her er han nu

Artiklen fortsætter under billederne...

Hammer og mejsel

Ved indvielsen af det imponerende Monumentområde i Kongernes Jelling fik dronning Margrethe både et rørende gensyn med sin fætter, grev Ingolf, 84, og grevinde Sussie, 74, og var med til at skrive teksten på en ny runesten. Med hammer og mejsel skrev hun den sidste rune i teksten, ”Margrethe Dronning lagde denne sten tusind somre efter Harald – det år da Frederik blev konge.” 

– Det var så fint, at det blev understreget, at det var dette år, Frederik blev konge. Det, synes jeg, var rigtig godt, sagde hun bagefter til TV Syd.

LÆS OGSÅ: Frederik og Morten afslører stor nyhed: Har holdt det hemmeligt et år

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Tegn et abonnement via linket HER.