Kathrine Abrahamsen og Pelle Emil Hebsgaard var værter på Lauritzen-prisen.

Her er vinderne af Lauritzen-prisen 2024

Der blev kastet om sig med hæder til aftenens prisuddeling.

Landets ældste skuespilpris, Lauritzen-prisen, blev søndag aften uddelt på Folketeatret i København, hvor værterne Kathrine Abrahamsen og Pelle Emil Hebsgaard stod for at styre prisfestens gang.

LÆS OGSÅ: Jackie slår fast: Jeg vil være single

Artiklen fortsætter under videoen...

Lauritzen-prisen gik i år til skuespillerne Birgitte Hjort Sørensen og Anders W. Berthelsen, der begge modtog stående hyldest i de ikoniske omgivelser på det gamle teater.

Birgitte Hjort Sørensen har tidligere været nomineret til flere priser, og hun har medvirket i blandt andet 'Dark Horse', 'Underverden' og 'Borgen'.

LÆS OGSÅ: 'X Factor'-stjerne ramt af hjertestop: Nu optræder han på stor scene

- Det kræver mod og ambition at opsøge en international karriere – og få succes med den. Og det kræver lige så meget mod og ambition at vende hjem til Danmark og finde sig selv – og få succes med det. Det har Birgitte Hjort også udrettet. Vi er lykkelige for at have dig her på de danske scener, lærreder og skærme, kunne teaterdirektør Jakob Engmann fortælle om prismodtageren.

Artiklen fortsætter under billedet...

Birgitte Hjort Sørensen til Lauritzen-prisen

Anders W. Berthelsen modtager Lauritzen-prisen som endnu en hæder i en længere række af priser. Han har tidligere medvirket i 'Bamse', 'Dansegarderoben' og senest 'Mørkeland'.

- Anders W. gør folkeligheden nuanceret og skriver sig ind i en række af de helt store, de helt særlige og de helt uforglemmelige danske skuespillere. Både på scenen, på lærredet og på skærmen. Anders er folkeeje – og helt sin egen, lød det fra medlem af priskomitéen Piv Bernth.

LÆS OGSÅ: Efter chokbryllup: Michèle Bellaiche skifter mening

Artiklen fortsætter under billedet...

Anders W. Berthelsen havde sin mor og datter med til Lauritzen-prisen

Ved prisuddelingen blev der uddelt otte priser til en samlet værdi af 850.000 kr. Udover hæderen og 250.000 kr. modtog de to Lauritzen-prismodtagere også 50.000 kroner hver til støtte til en selvvalgt mærkesag. Birgitte Hjort Sørensen gav sin støtte til Red Barnet, mens Anders W. Berthelsens valg faldt på organisationen Askovhus, som tilbyder hjælp til mennesker med spiseforstyrrelser.

Til det store brancheshow uddelte Lauritzen Fonden også Børne- og Ungeprisen til scenekunstkompagniet MYKA, Backstage-prisen til filmfotograf Rasmus Videbæk, samt fire ’Believe in You’-priser til Sara Fanta Traore, Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Youssef Wayne Hvidtfeldt og Nina Rask.