Jes Holtsø stævnede ud igen: Skide godt, Børge

Den nu 67-årige ”Børge” nød at være en del af fanklubbens arrangement og genopleve sejlturen, som han tog første gang en meget tidlig sommermorgen i 1974.

Alt var timet og tilrettelagt, så 50-året for 'Olsen-bandens sidste bedrifter' kunne fejres midt på Knippelsbro i København.

LÆS OGSÅ: Efter chokbryllup: Skifter mening

Artiklen fortsætter under videoen...

Den travle middagstrafik blev pludselig afbrudt af broens kimende klokker, som signalerede, at den skulle gå op. Akkurat som dengang Egon, Kjeld og Benny skulle stjæle Bedford-diamanterne fra sheiken af Abradan.

Brovagterne åbnede igen for den lille båd med flagstangen som mast.

Denne gang var det hele sat i værk af den legendariske filmseries tyske fanklub. En genial plan, som Jes Holtsø hjalp dem med at udføre.

Den nu 67-årige ”Børge” nød at være en del af fanklubbens arrangement og genopleve sejlturen, som han tog første gang en meget tidlig sommermorgen i 1974.

– Jeg havde været i byen. Jeg stod klokken 01 på Tequila Bar i Løngangstræde ved Rådhuspladsen. Jeg tænkte: ”Hvis jeg tager hjem nu, så bliver den 02. Og jeg skal op kl. 04 for at være ved havnen 04.45 for at lave optagelsen. Jeg bliver bare.” Inden jeg gik ned for at møde filmholdet, tog jeg noget ”fyldstof” for at holde mig vågen og en pibe hash. Et par af mine kammersjukker gik med og stod og heppede oppe på broen, fortalte Jes, der kom ud af sit misbrug i 1991 og har skrevet bogen 'Verden venter' om den mørke periode af hans liv.

LÆS OGSÅ: Sådan faldt Janni for Jeppe

Artiklen fortsætter under billederne...

Iført en rød trøje – akkurat som i filmen – gik han ombord i en lille båd, og med en flagstang som mast, stævnede han ud og sejlede gennem broen.
Brovagterne åbnede igen for den lille båd med flagstangen som mast.

– Jeg var ikke vind og skæv. Men jeg var påvirket. Det var der ingen, der tog notits af. Det var jeg jo næsten altid. De havde også selv fået en lille sjus alle sammen. Det var bare en anden kultur dengang. Men det fungerede. De var professionelle nok til, at der kom noget i kassen.

De sidste 15 år har Jes Holtsø haft en karriere som professionel musiker, og han udgiver snart sit sjette album med makkeren Morten Wittrock, som han mødte i 'Talent 09' på DR1.

Han holder også foredrag, hvor han med stolthed og glæde fortæller om tiden med Olsen-banden.

– Hvis jeg tilfældigt kommer forbi TV 2 Charlie eller en anden kanal, hvor en af de gamle film går, så bliver jeg hængende. Det er virkelig kvalitet. Jeg føler mig også meget privilegeret over at have været en del af noget så ikonisk.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Nu er Tobias Hamann og Patricia Thyberg blevet forældre

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Tegn et abonnement via linket HER.

Se flere billeder herunder...

De tyske fans havde selv en sort Chevrolet Biscayne, mens den gamle bus var lejet på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm.
Bussen var fyldt med ellevilde fans, ligesom mange tilfældigt forbipasserende nød det sjove optrin.
På Knippelsbro opførte fanklubben en scene, hvor Egon – igen – mistede diamanterne.