Håndboldherrerne til semifinalen ved OL i Paris 2024

Landsholdet i stor sorg: Elsket kollega er gået bort

Truppens holdleder gennem mange år, Kai Johannsen, er død i en alder af 64 år.

Når håndboldherrerne fremover skal repræsentere Danmark på banen ved diverse mesterskaber, så bliver det uden en særligt elsket profil på bænken.

LÆS OGSÅ: Soeren Le Schmidt flytter: Et stort projekt

Artiklen fortsætter under videoen...

Kai Johannsen, der har været holdleder gennem næsten 20 år, gik nemlig bort den 17. september efter kort tids sygdom i en alder af 64 år.

Det skriver Dansk Håndbold i en pressemeddelelse.

Her beskrives holdlederen som et "fast anker på bænken, der har haft styr på alle de små detaljer, så spillere og trænere har kunnet holde fokus på banen", og landstræner Nikolaj Jacobsen har kun positive ord at sige om sin nu tidligere kollega.

- Kai var et helt fantastisk menneske, som har haft en enorm betydning for landsholdet. Han har været med gennem hele dansk herrehåndbolds succesperiode og har haft stor indflydelse på det gode sammenhold og det stærke miljø, der er bygget op på holdet, siger Nikolaj Jacobsen i pressemeddelsen.

LÆS OGSÅ: Julia Sofia og Mark i nyt tv-program: Har aldrig gjort noget lignede

Kai Johannsen måtte melde fra til sommerens OL i Paris kort før afgang på grund af sygdom. Men selvom han ikke var til stede fysisk, så var han der tydeligvis stadig i ånden, for efter herrernes finalesejr kunne assistenttræner Henrik Kronborg fremvise en t-shirt med et foto af Kai Johannsen, han havde haft på indenunder, og som en lang række spillere gav et kys med på vejen.

Holdlederen har været fast inventar på det nuværende herrelandshold siden 2006 og dermed længere tid end nogen anden, og han nåede da også at fejre både OL-guld samt tre VM- og to EM-triumfer.

LÆS OGSÅ: Jenna og Albert afslører detaljer om fødslen