"Robinson"-Ali bor stadig hjemme: Kæmper med alvorlig sygdom

Ali og hans to brødre har aldrig været negativt mærket af, at deres mor har siddet i kørestol hele sit liv.

Når 30-årige Ali Jahouh fra København ikke dyster om "Robinson"-vindertrofæet på en øde ø i Malaysia, arbejder han med børn og unge - og så er han også et stort familiemenneske. 

Til HER&NU/Realityportalen fortæller han blandt andet, at hans 66-årige mor er et kæmpe forbillede for ham, blandt andet fordi hun har overvundet mange ting i livet og stadig holder humøret højt.

LÆS OGSÅ: Efter "Robinson": Fik chokerende nyhed

- Min mor er født med Polio (Poliomyelitis, red.), det vil sige børnelammelse i det ene ben, og det er derfor, hun har svært ved at gå. Hun kan godt gå kortere distancer, men lige så snart det bliver for langt, er hun nødt til at sidde i kørestol, lyder det fra Ali, der tilføjer, at hendes lidelse er blevet værre med årene.

For Ali er hans mors handicap dog ikke noget, der har gjort det svært for hverken ham eller hende.

- For at være helt ærlig, er det ikke noget, der har påvirket mig. Man vænner sig til det, og jeg har aldrig oplevet, at det har været en begrænsning (for hende, red.) på nogen som helst måde, fortæller han og kigger tilbage på en barndom, hvor hans mor har spillet en stor rolle for ham.

- Hun har været med til skole-hjem samtaler, kørt os til fritidsaktiviteter og så videre. Så har hun taget sin el-scooter, hvor vi (Ali og hans brødre, red.) har siddet på hendes skød og er blevet kørt rundt til diverse aktiviteter. 

Kæmpe forbillede

Alis mor betyder rigtig meget for ham, og det er tydeligt at mærke, når han taler om hende.

- Når jeg ser på min mor, der har været så meget igennem, hun er bare supersej. Jeg har aldrig hørt hende brokke sig. Det kan godt være, hun er handicappet eller lam i det ene ben, men hun tænker jo på alle andre end sig selv og giver sig selv 110 procent og hjulpet os (Ali og hans to brødre).

- Ikke nok med, hun kæmper for sig selv, så kæmper hun også for alle andre. Og hun har bare nogle værdier, som hun har givet videre til mig, og det er jeg hende evigt taknemmelig for, fortæller Ali. 

Og det er da også nogle ting, som han tager med sig i ekspeditionen, selvom vennernes råd var lidt noget andet.

LÆS OGSÅ: Diez' vilde liv: Få de mest chokerende detaljer fra bogen her

- Mine venner sagde, inden jeg skulle afsted til "Robinson": "Ali, alt det din mor har givet dig med videre, den søde Ali, det er du altså nødt til at pakke væk, det er et spil det her, du er nødt til at være iskold og bare tænke på dig selv", men hvis jeg ikke har mig selv med i "Robinson Ekspeditionen", så har jeg slet ikke lyst til at deltage, afslutter Ali.