Thor Jørgensen fra "Robinson Ekspeditionen" 2024.

IKKE SET PÅ TV: "Robinson"-Thor fik lægebesøg i flere dage op til sit exit

Det var Thors egen beslutning at forlade ekspeditionen, selvom lægerne gav ham grønt lys til at fortsætte.

Det er en brutal udfordring at deltage i "Robinson Ekspeditionen". Det kan de fleste deltagere - og tilmed ekspeditionsleder Jakob Kjeldbjerg - skrive under på.

Men for særligt en deltager blev ekspeditionen lidt for brutal. Og det kollaps, som Thor oplevede efter aftenens første dyst, blev altså enden på hans overlevelsesrejse i Malaysia. 

LÆS OGSÅ: Aldrig sket i "Robinson": Vinderne får en helt særlig præmie

 Artiklen fortsætter efter videoen af Jakob Kjeldbjerg, der fortæller om dette års "Robinson Ekspeditionen"...

HER&NU/Realityportalen har talt med Thor om sit exit i ekspeditionen, og det viser sig, at hans kollaps slet ikke var så pludseligt, som kameraerne får det til at ligne.

- Jeg havde det rigtig dårligt på øen lige siden den hårde dyst, hvor vi skulle gå på stylter (den første styrkeprøve i tredje afsnit, red.). Der havde jeg svært ved at finde mig selv igen, fordi jeg følte, jeg skulle besvime hele tiden, afslører Thor.

Og faktisk havde "Robinson"-Thor det så dårligt, at han besøgte lægerne på øen flere gange i dagene op til dysten - noget, man ikke ser på tv.

- Jeg er ved lægerne løbende for at få elektrolytter og prøve at få mit blodsukker op, men det ser man ikke, siger Thor og fortæller, at han på dagen, hvor dysten finder sted, sidder ved lægerne i lang tid inden, fordi han konstant har følelsen af at være ved at besvime. 

Men han valgte altså at kæmpe med sit hold Syd om sejren alligevel - og det blev som bekendt Thors sidste kamp i ekspeditionen. For selvom lægerne gav grønt lys for, at Thor kunne fortsætte i ekspeditionen, havde han det fortsat så dårligt, at han tog den endegyldige beslutning om at tage hjem.

LÆS OGSÅ: 'Robinson'-deltager afslører ludomani: Var tæt på at miste familien

- Jeg sagde til lægerne på klinikken: "Hvis I ikke kan gøre noget, så jeg får det bedre, så tør jeg simpelthen ikke risikere det (at fortsætte i ekspeditionen, red.), da jeg har små børn derhjemme", siger Thor og fortæller, at han er uenig i Jakob Kjeldbjergs udmelding om, at han var "en mentalt knækket mand". 

Thors beslutning om at træde ud af ekspeditionen var nemlig ene og alene hans egen, fordi han var bange og bekymret for sit fysiske helbred. Og det var da også den rigtige beslutning, han tog dengang, fortæller han.

- Der går fire dage fra, jeg vælger at tage hjem, til jeg er i Danmark. Men der går faktisk syv til 14 dage herhjemme, inden jeg bliver helt rask igen, fordi jeg stadig har det som om, jeg skal besvime hele tiden. Så selvom jeg er ærgerlig over at ryge ud, så synes jeg stadig den dag i dag, at det var den helt rigtige beslutning, lyder det fra Thor.

Syg op til ekspeditionens afgang

De fleste "Robinson"-deltagere forbereder sig i flere måneder op til ekspeditionen for at gøre sig så kampklar som muligt. 

Det var dog ikke tilfældet for Thor, for han var nemlig så syg op til ekspeditionens start, at han havde svært ved at forberede noget ordentligt.

LÆS OGSÅ: Karina Frimodt i ny kræftfrygt: Nu er der svar

- Jeg lå med roskildesyge 14 dage op til, vi rejste (til Malaysia, hvor "Robinson Ekspeditionen" optages, red.), fortæller Thor og erkender slutteligt, at det muligvis var en hindring for hans deltagelse i ekspeditionen og årsagen til hans tidlige exit.