"Robinson"-Nicolajs barndom med kræft: Jeg var tæt på at dø

Nicolaj Schrøder var blot fire år gammel, da han fik konstateret akut lymfatisk kræft. Det var et traumatisk sygdomsforløb, som indebar mange komplikationer og var ved at koste ham livet.

I aftenens afsnit af "Robinson Ekspeditionen" kommer seerne helt tæt på søskendeparret Camilla og Nicolaj Schrøder - og især sidstnævnte, der deler en rørende historie om sin barndom.

Den nu 25-årige psykologistuderende fra Valby blev nemlig diagnosticeret med akut lymfatisk leukæmi i 2004, da han var blot fire år gammel. Og selvom det for Nicolaj hører sig fortiden til, er det stadig en del af hans historie, som han er rigtig stolt af at have overkommet.

LÆS OGSÅ: "Robinson"-deltager skal være far

Det fortæller han om til HER&NU/Realityportalen.

- Måden vi opdagede det (kræften, red.) på, var, at jeg fik nogle blodudtræk, sådan nogle røde plamager på min krop, og lige pludselig gik det meget stærkt, siger Nicolaj, der trods den begrænsede hukommelse om dengang, erindrer nogle voldsomme episoder.

- On and off vågner jeg op og falder ud af bevidsthed, jeg ligger i en ambulance, så ligger jeg på hospitalet, og så vågner jeg op igen på en eller anden stue, lyder det fra Nicolaj, der også fortæller, at de dagen efter fik at vide (af lægerne, red.), at han enten havde meningitis eller akut lymfatisk leukæmi. 

Har været ved at dø flere gange

Nicolaj var blot en lille dreng, da han fik konstateret akut lymfatisk leukæmi, og det var en meget traumatisk tid for både ham og hans forældre. "Robinson"-deltageren fortæller nemlig, at han har været tæt på at dø flere gange.

- Jeg kan nok tælle på en hånd, hvor mange gange jeg har været ved at smutte herfra. Jeg kan huske en lille historie om, at mit hjerte bankede så svagt, at lægerne havde svært ved at tage blodprøve på mig, siger han og tilføjer:

- Det var fandeme tæt på. Det var lige på et hængende hår.

LÆS OGSÅ: Renée Toft Simonsen kæmper med to modstridende sider af sig selv: ”Jeg har arbejdet med det hele mit liv”

Det sygdomsforløb, der fulgte Nicolaj, var præget af alle mulige komplikationer, blandt andet fordi lægernes viden og teknologien om lymfatisk kræft ikke var ligeså avanceret dengang. 

- Lægerne fandt ud af, at jeg var allergisk overfor noget med mit blod, og så fik jeg en kæmpe allergisk reaktion på det og var tæt på at dø. Jeg var tæt på at dø af iltmangel under operationer, og der var mange ting, hvor jeg har været tæt på, lyder det fra Nicolaj, der dog heldigvis er 100 procent rask og slet ikke mærket af det den dag i dag.

LÆS OGSÅ: "Robinson"-deltager skal være far

Nicolaj er desuden stoppet med sine årlige kontroltjek, som han har gået til de sidste 20 år.

- Jeg valgte faktisk sidste år at ringe ind (til hospitalet, red.) og sige, at det er et sluttet kapitel. Det var lidt mere symbolikken i det. Det var ligesom overstået, og jeg sagde tak for alt, afslutter Nicolaj.