Kronprins Frederik i New York: Løber for fred

Efter Kronprins Frederik havde fået pusten igen trak han i jakkesættet.

Kronprins Frederik kom ikke kun i arbejdstøjet til de mange møder og arrangementer ved åbningen af FN’s Generalforsamling i sidste uge.

Da han havde fået pusten igen efter løbeturen, var en smilende Frederik klar til at tage hul på en mødeplan, der var tæt pakket.

LÆS OGSÅ: Sussi afslører ny yngre kæreste

Den 55-årige tronfølger var også tidligt oppe og deltage i en morgenløbetur i Central Park sammen med FN-ambassadørernes løbeklub.

Frederiks charmeoffensiv i New York var en del af kampagnen for Danmarks kandidatur til en plads i FN's Sikkerhedsråd for perioden 2025-2026.

Som protektor for Food Nation Denmark holdt han åbningstalen ved en aftenreception hos Det Danske Generalkonsulat, hvor finansminister Nicolai Wammen, 52, også deltog.

LÆS OGSÅ: Christina efter 'Landmand søger kærlighed': Har fået en kæreste

– Da min morfar, Frederik 9., i 1960 holdt tale til FN, sagde han: ”Hvis vi læser FN-pagten, bliver de fire hovedformål med denne organisation tydelige: Fred, menneskerettigheder, international lov og sociale fremskridt. Lad os ikke debattere hvilke af disse formål, der er vigtigst. For de er alle indbyrdes afhængige". I de kommende dage skal jeg mødes og tale med repræsentanter for mange forskellige lande, små såvel som store: I FN vægter ethvert lands stemme lige tungt. Jeg glæder mig til nogle spændende dage, sagde kronprinsen, da han indledte det tredages ophold i New York.

LÆS OGSÅ: Niels Erik dumpet af ny kæreste på sms