Flemming Østergaard aka Don Ø

Flemming Østergaards kone ramt af alvorlig sygdom

For første gang taler Flemming Østergaard ud om sin kones sygdom.

Tidligere formand for bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment A/S Flemming Østergaard har i et personligt opslag på Facebook delt ud om sin kone Inges sygdom, som har stået på i nogle år, men det er først nu, det deles med offentligheden. 

- Når man får konstateret, at en af ens nærmeste er ramt af Alzheimer, begynder et nyt liv. For et par år siden fik min hustru, Inge, diagnosen, og det har forandret vores liv fuldstændigt. Jeg var ikke klar over, hvor meget denne sygdom ville ændre alt, selvom vores dygtige læge, Rikke Arildsen, tydeligt gjorde mig opmærksom på, at det ikke kun var Inge, der ville blive hårdt ramt – det ville også påvirke mit liv radikalt. Jeg svarede straks: “Det klarer jeg. Det vigtigste er, at Inge får min fulde støtte, og det skal hun få.”, skriver Flemming indledningsvist. 

LÆS OGSÅ: "Bagedysten"-Katja: Derfor ser jeg ikke min mor

 Artiklen fortsætter under videoen.

Flemming og Inge har været gift i snart 60 år. 

- I al den tid har hun været min urokkelige støtte. Hun har opdraget vores to børn på forbilledlig vis, uden nogensinde at klage. Tværtimod har hun støttet mig 100%. Nu er det min tur til at støtte hende. Og det gør jeg. Men er det hårdt? Ja, det er mere end hårdt – det er ubeskriveligt svært, men det er også nødvendigt, tilføjer Flemming. 

LÆS OGSÅ: Mille Lehfeldt har lært en vigtig evne af sin mor: ”Det er noget, jeg altid har haft svært ved”

Alzheimer er dog ikke den eneste hårde sygdom, Inge har skullet kæmpe med. 

- Hun har været opereret for kræft, og der har været mistanke om kræft i tarmene. Alligevel har hun aldrig klaget. I stedet bekymrer hun sig stadig for mig, selvom mine egne helbredsproblemer kun har været småskavanker sammenlignet med alt det, hun har været igennem, skriver Flemming videre. 

LÆS OGSÅ: Én speciel scene var grænseoverskridende for Sidse Babett Knudsen: "Det var så ulækkert"

PUK Elgårds dokumentarserier, “En stille forsvinden” og senere “Demenskoret,” har ifølge Flemming Østergaard virkelig gjort en stor forskel i bevidstheden om sygdommen.

- Vi kæmper hver dag for at få hverdagen til at fungere. Vi ved, at sygdommen ikke forsvinder, men vi gør vores bedste for at få det til at fungere – med hjælp fra familie, gode venner og vores uvurderlige læge Rikke, slutter Flemming opslaget, du kan se herunder: