Jon Lange til pressemøde på "Sygeplejeskolen", sæson 6.

Kom bag kulisserne på ”Sygeplejeskolen”: Jon Lange afslører hemmeligheder

Fra lange dage til latinske replikker. Skuespilleren Jon Lange deler bag-scenen detaljer fra TV2's populære dramaserie ”Sygeplejeskolen”.

Når det sidste afsnit af "Sygeplejeskolen" sæson 6 ruller over skærmen i aften, kan fans ikke kun glæde sig over spændingen på skærmen, men også over nyheden om, at sæson 7 allerede er i kassen. I mellemtiden åbner Jon Lange, der spiller den karismatiske Dr. John Neumann, op for nogle af de sjove og udfordrende aspekter ved at være en del af en så elsket serie.

Den 44-årige skuespiller afslører blandt andet, at holdet tager hver scene fra mange forskellige vinkler.

- Når man ser sådan en klassisk scene for eksempel mellem Katrines karakter og min, hvor vi skal sidde ned og have en helt klassisk snak. Så tager vi det først en gang i et totalt billede, hvor vi er helt ude. Så rykker vi ind og tager et halvtotalt billede, hvor vi kommer lidt nærmere. Og derefter tager vi et helt nært, hvor vi kommer helt tæt på vores ansigter.

Jon Lange deler også, at han for nylig har haft sin længste arbejdsdag på serien nogensinde.

- Jeg var oppe kl. 5:45 og havde fri kl. 17:30. Det var en rigtig lang dag, hvor jeg var med i alle scener. Så der var virkelig meget forberedelse, fortæller han til HER&NU. 

Budgettet til ”Sygeplejeskolen” er ikke lige så stort som på andre serier, fordi den bliver vist på TV 2 Charlie og ikke på hovedkanalen, derfor kræver optagedagene intens forberedelse og engagement fra både cast og crew.

Et af de mere humoristiske elementer i Jons rolle er de komplicerede medicinske udtryk, som seriens manuskriptforfattere, Lars Mering og Claudia Boderke, kærligt integrerer i hans replikker.

LÆS OGSÅ: Kat-tastisk bogreception: Se billederne her

- De har sådan en ting med, at de i hver sæson giver mig – måske også andre, det tør jeg ikke sige – en scene, hvor der er vanvittig mange latinske udtryk. Som skal lyde rigtigt, og hvor jeg samtidig skal vide, hvad jeg snakker om. Så jeg skal altid google helt sindssygt på den der ene replik, og jeg er sikker på, at de gør det for at drille, siger Lange med et grin.

Troværdigheden i serien er altafgørende, og selvom det til tider kan være svært at afbalancere det medicinske med dramaet, stræber holdet altid efter at levere en autentisk oplevelse.

LÆS OGSÅ: Efter “Gift ved første blik”: Har fået ny kæreste

- Det er jo helt vanvittigt så mange fagpersoner, der sidder og ser det her. Vi er enormt orienteret på at gøre det så troværdigt som muligt, understreger han og fortsætter:

- Men vi er ikke altid i stand til at gøre det, fordi vi samtidig skal nå at afvikle ret meget drama på samme tid. Så nogle gange er vi nødt til at springe nogle trin over i sikkerhedsprocedurer eller droppe mundbindene, selvom man selvfølgelig skal bære dem på en operationsstue. Men scenen er simpelthen så vigtig, at vi bliver nødt til at kunne se karakterens ansigtsudtryk.

Jon slår fast, at han aldrig nogensinde er blevet mødt med negative henvendelser i forbindelse med sin optræden i serien. Tværtimod er han rørt over den positive feedback, der ofte møder ham fra offentligheden.

- Jeg får lidt reaktioner på de sociale medier, og folk er enormt søde at komme og sige tak. Det er enormt rart, at man rører nogen, og at de har lyst til at sige tak.