Thue Ersted Rasmussen til pressemøde på "Sygeplejeskolen" sæson 6.

Thue afslører: Fik hjælp af stjerne-skuespiller

Thue Ersted Rasmussen fik som nyuddannet skuespiller hjælp af den garvede skuespiller Lars Mikkelsen, der påtog sig rollen som hans mentor.

For den danske skuespiller Thue Ersted Rasmussen, der er kendt fra sit arbejde på TV 2-serien "Sygeplejeskolen", begyndte karrieren med en bemærkelsesværdig mentor - ingen ringere end Lars Mikkelsen, der er en af Danmarks mest anerkendte skuespillere, tog ham under sine vinger.

Thue åbner op om den afgørende indflydelse Lars har haft på hans udvikling og karriere.

- Min store læremester var Lars Mikkelsen. Det var ligesom ham, jeg lærte en masse af, da jeg blev færdig på skuespillerskolen, afslører Thue.

Det 38-årige talent beskriver de to skuespilleres første professionelle samarbejde som et afgørende øjeblik, hvor Lars ikke blot var en medspiller, men en vejleder og en støtte.

LÆS OGSÅ: Frederik og Mortens kamp: Tvunget til DNA-test

- Min første professionelle rolle var sammen med Lars, og der tog han sig rigtig meget af mig og roste mig og gav mig ideer, mindes Thue.

Denne mentorrelation udviklede sig hurtigt til et dybere venskab, og som Thues egen erfaring og ekspertise voksede, fandt de måder at støtte hinanden gensidigt på.

- De sidste år har jeg så også af og til kunne hjælpe ham, når han skulle ud at lave noget, hvor jeg så er blevet hyret til at skulle forberede ham til noget arbejde, deler Thue og fortsætter:

- Dermed slet ikke sagt, at jeg er på niveau med ham, men derfor kan man godt arbejde sammen og hjælpe hinanden.

Ikke nok med at Lars Mikkelsen er en af de bedste og mest anerkendte skuespillere, vi har herhjemme, så fik han også sit store internationale gennembrud som den russiske præsident i "House of Cards". Med fornemme priser som Emmy Award og adskillige Bodil- og Robert-priser, samt udnævnelser til ridder af Dannebrogordenen og senere Ridderkorset af 1.grad, har Lars sat en høj standard for dansk skuespil.

Lars Mikkelsen