Taknemmelige Ole Henriksen: Vil nyde sit velfortjente otium

Som 73-årig er Ole Henriksen ved at geare ned efter en lang og succesfuld karriere, der har givet ham den velfortjente titel som Danmarks cremekonge.

Når Ole Henriksen er i Danmark, nyder han at sidde i vindueskarmen i sin lejlighed nær Amalienborg og se ud over Sankt Annæ Plads.

Her kan tankerne vandre og glæden sprede sig i hans krop, når han laver sine mentale opgørelser over alle de gode ting, som fylder hans travle liv. 

Så griber Ole en pen og begynder at skrive i den taknemmelighedsdagbog, hvor han noterer alt det, der gør ham glad.

– Jeg skriver i den hver dag og vil gerne motivere andre til også at gøre det. Nogle gange hele taknemmeligsbreve, andre gange bare tre ting, jeg er taknemmelig for. Der er så mange gevinster ved taknemmelighedens kraft. Forskning har vist, at taknemmelige mennesker har stærkere immunforsvar, lavere blodtryk og højere smertetærskel.

Man sover bedre, føler større glæde, nydelse og optimisme. Føler sig mindre ensom og er mindre stresset, fortæller Ole, der er aktuel med bogen ”Af hjertet tak”, hvor han opfordrer til, at man smiler til livet – også når det er svært.

LÆS OGSÅ: Efter 12 år i Familieretshuset: Oliver Bjerrehuus opgiver kampen om børnene

– Det er en god øvelse til middagsbordet derhjemme at tale med hinanden om, hvad man har været mest taknemmelig for i dag.

Som ung mand boede han i starten af 1970'erne en periode i Indonesien, hvor taknemmelighed er en del af folkesjælen.

Det var en stor øjenåbner for Ole, der kom fra Jantelovens land og i barndommen oplevede at få tæv, fordi han var anderledes.

– Men alt, hvad der er sket mig, har jo gjort mig til den, jeg er, og har ledt mig til det gode sted, jeg er i dag. Så selv om det har været svært, så er jeg faktisk taknemmelig, siger han.

LÆS OGSÅ: Midt i balladen: Dan Jørgensen og Vibeke Lentz går fra hinanden

Artiklen fortsætter under billederne...

Ole har skrevet bogen ”Af hjertet tak” i samarbejde med journalisten Tina Jøhnk Christensen.
Ole Henriksen.
Ole Henriksen.
Ole Henriksen.

Klar til at stoppe

Som 73-årig er Ole Henriksen ved at geare ned efter en lang og succesfuld karriere, der har givet ham den velfortjente titel som Danmarks cremekonge.

Han motionerer stadig meget og prøver at acceptere, at kroppen må give efter for tyngdeloven.

Og så bliver han lettere berørt.

– Jeg græder meget. Jeg har fået let til tårer. Det er mest glædestårer. Når jeg oplever, at nogen gør noget godt for andre. Selvfølgelig bliver jeg også ked af det, når jeg for eksempel ser noget tragisk på tv, men jeg fokuserer mest på glæden, selv om nyhederne og især sociale medier desværre er fokuseret på at vise negative ting, forklarer Ole, der også finder en stor inspiration i sin mor, Anny.

– Fru Henriksen sparker stadig røv. Hun er 92 år. Hun har desværre smerter på grund af gigt, men hendes sans for humor er helt intakt.

LÆS OGSÅ: Marianne Eihilt fylder 50 år: Forlader Danmark

Selvom Ole Henriksen ofte er på farten, er der ingen tvivl om, at Danmark nu engang er bedst. - I en verden i så meget oprør findes der ikke et bedre sted end Danmark. Danmark er et smørhul med dejlige, smukke mennesker, har han tidligere fortalt til HER&NU.

For fire år siden solgte Ole sit firma til det franske firma LVMH – Moët Hennessy Louis Vuitton – og nu er han for alvor begyndt at lægge planer for sit otium med sin mand, Laurence Roberts.

– Det her er min sidste bog. Jeg laver nogle shows næste år. Og så slut prut med det. Hvad firmaet angår, så må der være et punkt, hvor man trækker sig tilbage. Jeg er creative director, og de har allerede booket mig til en masse ting næste år, men når jeg om to år fylder 75, så tror jeg, at jeg stopper i firmaet, siger han, mens et lille smil langsomt vokser sig større.

LÆS OGSÅ: Dick Kaysø flytter til Thailand

I 40 år har Ole, 73, dannet par med amerikanske Laurence, 65, som han blev gift med i 2008.

– Jeg stopper af to årsager. Dels af hensyn til Laurence, men også fordi alle mine drømme er gået i opfyldelse. Jeg har fået lov at gøre alt og er stadig ved godt helbred og har masser af energi. Så nu skal det være Ole og Laurence-tid. Så kan vi tage på eventyr og opleve de steder, vi endnu ikke har været.

LÆS OGSÅ: Coster-Waldau gør det igen

Den 73-årige skønhedskonge fra Nordjylland købte i 2019, sammen med sin mand, luksuslejligheden på hele 325 kvadratmeter ved Sankt Annæ Plads i København.

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.