Søs Egelind har overlevet kræft to gange: Vi skal ikke udsætte noget

Søs Egelind er stolt af sin alder og tør godt sige den højt, for hun er glad for livet.

Skuespiller Søs Egelind er blandt de fire værter til aftenens store indsamlingsshow "Knæk Cancer - et show for sagen", som er det første indledende show inden det store finaleshow den 26. oktober. 

At Søs er vært på showet er ikke helt tilfældigt, for hun vil gerne være med til at bakke om om den gode sag, da hun personligt ved, hvad kræft gør ved en selv og sine nærmeste. 

LÆS OGSÅ: Flemming Østergaards kone ramt af alvorlig sygdom

Søs har været ramt af kræft to gange.

For otte år siden blev Søs ramt af først lymfeknudekræft og dernæst modermærkekræft. To meget hårde forløb, som har efterladt en bevidsthed om, at det er nu, hun er her. Og en enorm taknemmelighed over at have overlevet.

- Det er jo ikke fordi, det er superfedt at få kræft to gange, men jeg kunne jo ikke lave om på det, og jeg så derfor ingen mening i at spørge "hvorfor lige mig", for hvem skal komme med svaret? Det skete, og jeg kunne ikke bruge min energi på det spørgsmål. Nu vil jeg i stedet være taknemmelig, ikke tage livet for givet og så tilgive tilfældet, fortæller Søs til Alt.dk og tilføjer:

- Selvom det er en floskel, så blev det en rejse for mig. En bevidsthedsudvidende rejse, som har gjort det så klart for mig, at det er NU, vi er her. Vi skal ikke udsætte noget. Jeg er meget lys af sind, men det her har kun givet mig endnu mere grund til at være lykkelig, positiv og taknemmelig.

At dåbsattesten viser 65, er ikke noget, Søs går synderligt op i. Hun er alt andet end på vej mod titlen som folkepensionist.

- Jeg er gået hen og blevet meget, meget stolt af at sige, hvor gammel jeg er, og jeg er taknemmelig for at leve i en tid, hvor det faktisk er blevet cool at være gammel.

LÆS OGSÅ: Lissa Paustian efter 'Bachelorette': "Jeg synes ikke, at det her liv er nemt"

'Knæk Cancer - et show for sagen'.

Oplev Søs Egelind, Peter Frödin, Pelle Emil Hebsgaard og Petra Nagel i "Knæk Cancer - et show for sagen" kl. 19.55 på TV 2 eller TV 2 Play.