AFSLØRING: Se alle de nye 'Bagedyst'-deltagere

Den nyeste sæson af 'Den store bagedyst' er lige rundt om hjørnet, og årets hold af amatørbagere byder på nogle spændende personligheder

Ventetiden er snart ovre. Den 5. oktober tænder DRTV og DR1 nemlig igen ovnene, når den 13. sæson af 'Den store bagedyst' har premiere. 

LÆS OGSÅ: Jakob Kjeldbjerg overrasker med endnu et 'Robinson'-twist

Artiklen fortsætter under videoen.

Traditionen tro styrer Timm Vladimir slagets gang som vært, mens dommerparret Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen skal bedømme et hav af spiselige mesterværker.

Omdrejningspunktet i programmet er dog de ti nye modigeamatørbagere, der skal  kæmpe sig igennem alverdens konditorkunster, og dem har DR endelig offentliggjort. 

LÆS OGSÅ: 'Sommerdrømme'-stjerne er blevet far igen

Og årets hold af bagekrigere skal nok give programmet lidt ekstra krydderi. Det er nemlig en spændende blandning af personligheder - Vi taler alt fra en jordemoder, der kan bringe både kager og babyer til verden, til en cosplay-entusiast. 

Se deltagerne og læs mere om dem herunder: 

(Foto: © Carsten Mol, DR)

Julie bor sammen med sin kæreste og deres to børn. I de sidste fem år har hun drevet sin egen skønhedssalon, men lige nu er hun på barsel. Hun er dybt engageret i den spirituelle verden og interesserer sig for alt fra astrologi til tarotkort.

LÆS OGSÅ: Efter svær periode: Flora Ofelia i tårer på scenen

Kreativitet spiller en stor rolle i hendes liv, og hun elsker at dekorere og bodypainte mannequiner som en hyldest til kvindekroppen.

(Foto: © Carsten Mol, DR)

Pernille driver to virksomheder sammen med sin mand, som hun har været gift med i over 20 år. Ved siden af virksomhederne arbejder hun også som negletekniker. Hun er en aktiv del af det lokale kor, som går under navnet 'Champagnekoret'.

Derudover elsker Pernille også at dyrke dans, svømning og golf.

(Foto: © Carsten Mol, DR)

Med en fortid som premierløjtnant i Forsvaret, hvor han blandt andet var udstationeret i Afghanistan, arbejder Alan nu som leder i Københavns metrosystem. Han er far til to og elsker at spille brætspil og fordybe sig i figurkrigsspillet Warhammer.

Derudover er han leder hos Søspejderne, hvor han nyder at tilbringe tid med sine børn og familie.

(Foto: © Carsten Mol, DR)

Katja arbejder som social- og sundhedsassistent og bor i Randers med sin kæreste og deres to børn. Hendes karakteristiske, farverige øjenvipper og tatoveringer gør hende let genkendelig. Hver af hendes tatoveringer har en særlig betydning og fortæller en historie om mennesker, der har haft stor betydning i hendes liv.

Bagning er Katjas fristed, hvor hun finder ro og fordybelse i en travl hverdag

(Foto: © Carsten Mol, DR)

Som den yngste deltager er Emil studerende på HF og går på designlinjen på Dansk Talentakademi. Han er en kreativ sjæl, der arbejder med keramik, tøj og smykkedesign. Ved siden af studierne arbejder han på en café og spiller saxofon.

Han drømmer om at rejse rundt i Europa, når han er færdig med sin uddannelse.

(Foto: © Carsten Mol, DR)

Sandra arbejder som jordemoder på regionshospitalet i Viborg og bor med sin mand Ole og deres to børn. Hun er en energisk kvinde med mange kreative interesser, herunder linoleumstryk, syning af genbrugsmaterialer og udforskning af avancerede bageteknikker.

Hun har altid gang i flere projekter, som skal afsluttes, før hun kan slappe af.

(Foto: © Carsten Mol, DR)

Niklas er arkitekt og bor med sin kæreste, Thor. Han har mange forskellige fritidsinteresser, blandt andet som frivillig til fantasyfestivalen 'Magiske dage' og som bestyrelsesmedlem i LGBT+-foreningen Lambda.

Derudover er han passioneret omkring performancekunsten cosplay, hvor han selv syr kostumer og portrætterer karakterer fra Harry Potter-universet.

(Foto: © Carsten Mol, DR)

Fatima er i gang med sit fjerde sabbatår og arbejder som lærervikar. Når hun ikke underviser, bruger hun sin tid på at danse latindans, drøne rundt på sine rulleskøjter og hygge sig med sin lyserøde papegøje. Fatima er ikke bange for nye udfordringer, hvilket hun beviste, da hun i 2015 meldte sig til 'X Factor' med en rap-solo.

Hendes store drøm er at leve af at bage, skrive en kogebog og åbne sin egen forretning.

(Foto: © Carsten Mol, DR)

Emma studerer samfundsfag på Københavns Universitet og bor i et bofællesskab på Nørrebro. Hun elsker at være aktiv og nyder især naturen, når hun tager tilbage til det vestjyske, hvor hun er opvokset. Rejser er også en stor interesse, og hun har en særlig kærlighed til Frankrig.

Ved siden af studierne underviser hun i fransk kultur og madlavning på en ungdomsskole og drømmer om at blive gymnasielærer.

(Foto: © Carsten Mol, DR)

Shaun, som er uddannet civilingeniør, arbejder som senioranalytiker i Danske Bank. Han har et naturligt talent for sprog og taler flydende dansk, engelsk, persisk og italiensk. Hans persiske rødder kommer til udtryk i hans bagværk, en stor passion for ham.

Udover at bage er Shaun også en aktiv træningsentusiast og fotograf.