Afslår kirkelig vielse: Vil ikke være en del af det

Sæþór ønsker ikke en kirkelig velsignelse til sit bryllup, og den beslutning står han ved.

Bryllupstanker og bryllupsspørgsmål fylder naturligt meget hos Sæþór Kristínsson og Thomas Evers Poulsen, siden de i starten af juli blev forlovet.

Og særligt ét spørgsmål går meget igen.

LÆS OGSÅ: Linse afslører: Denne kendis gav mig sexlysten tilbage

- Hvorvidt vi ønsker at blive viet i en kirke - og for mit vedkommende vil det altid være et nej, indleder Sæþór et opslag på Instagram og uddyber:

- Jeg ville have det svært med at blive gift i en kirke og få vores kærlighed velsignet af en præst i Guds navn, når mennesker som mig er blevet (og bliver) forfulgt, diskrimineret og i værste tilfælde slået ihjel i den samme Guds navn i hele verden.

Når Sæþór taler om "mennesker som mig", taler han i dette tilfælde om homoseksuelle.

- Pray away the gay camps, hvor unge mennesker undergår mental og fysisk tortur, findes stadig flere steder. Unge mennesker udstødes af deres familier, fordi deres seksualitet bliver anset som forkert i deres Guds øjne. En stor del af det homofobiske had, der florerer, prøver folk at retfærdiggøre med deres religion og deres gud, forklarer Sæþór videre.

LÆS OGSÅ: Irina Olsen i bommert: Har mistet flere års arbejde

Ifølge Sæþór vil han aldrig med ro i sindet have samvittighed til at blive viet af en præst og modtage Guds velsignelse, når der ifølge ham er mange, der lider på "hans" bekostning.

Sæþór ved godt, at der i dag er mange rummelige kirker og præster - ligeledes homoseksuelle præster, men det ændrer intet.

- Der findes mange virkelige gode, rummelige og åbensindede præster, men jeg skal bare ikke bede om at være en del af det, skriver han til en af de mange kommentarer på opslaget.

LÆS OGSÅ: Efter afslag: ‘Grænseløst forelsket’-par stopper forholdet