Den 101-årig blomsterpige Grethe nejede for dronningen

Der ventede majestæten en rørende oplevelse ved ankomsten til Aabenraa

Af Nikolaj Vraa - 18. juli 2022 kl. 20:20

Dronning Margrethe, 82, ankom mandag formiddag til Aabenraa med kongeskibet Dannebrog fra Aarhus for at tage hul på den sønderjyske del af sin sommerferie.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe afslører: Var klar til at droppe Henrik
LÆS OGSÅ: Margrethes hårde år: Sandheden om Henriks sidste tid

På havnen stod der en velkomstkomité med borgmesteren i spidsen klar til at modtage majestæten. Blandt de første til at hilse på dronningen var den 101-årige Grethe van Overeem Sørensen, der var inviteret til at overrække hende en buket blomster.

Hun nejede også for dronningen.

LÆS OGSÅ: Margrethe ville ikke være dronning: Jeg løb ud af klasselokalet og stortudede
SE BILLEDERNE: Berørt Margrethe nejede for de faldne

– Jeg er meget dårligt til bens, så jeg har gået derhjemme med min rollator og øvet mig i at neje. De har leet af mig derhjemme, når de har opdaget det, fortalte Grethe bagefter til TV-Syd.


Dronning Margrethe med Aabenraas borgmester, Jan Riber Jakobsen, samt Grethe van Overeem Sørensen og Grethes barnebarn, Sara. (Foto: Peter Leth-Larsen)

Hun bor på Egegård Plejehjem i Aabenraa, hvor Grethe, som hun selv sagde til JydskeVestkysten, “passer de gamle” og dagligt dækker frokostbordet.

SE BILLEDERNE: Margrethe overraskede lokale og turister: Frokost på Samsø
SE BILLEDERNE: Lykke i London: Han gør Margrethe glad

Grethe van Overeem Sørensen, der er født den 12. maj 1921 i København, flyttede i 1985 med sin mand Karlo til Sønderjylland for at være nær deres datter og børnebørn.

Hendes mand gik bort i 2000 og indtil sidste år boede hun i deres hjem og klarede sig selv.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe til genforeningsfest: En dejlig oplevelse
LÆS OGSÅ: Margrethes dejlige aften: Fest på Gråsten Slot

På sin 100-års fødselsdag sidste år modtog hun en hilsen fra dronningen, så hun var glad for at kunne overrække blomsterne.

– Det er en af de bedste oplevelser i mit liv (…) Jeg er virkelig rørt over, at jeg har fået lov til at få den ære at hilse på vores dronning. Det kan slet ikke beskrives, sagde Grethe van Overeem Sørensen i et interview med TV-Syd.

SE FLERE BILLEDER OVENFOR!