Margrethes dejlige aften: Fest på slottet

Dronning Margrethe nød den festlige aften på Gråsten Slot.

Af Nikolaj Vraa - 17. juli 2021 kl. 13:58

Selvom gæsterne måtte kæmpe en brav kamp mod regnen, da de ankom til Gråsten Slot, fik de alligevel en dejlig aften i selskab med dronning Margrethe og prinsesse Benedikte ved omegnsreceptionen i tirsdags.

Blandt de mere end 30 gæster med ledsagere sås de lokale borgmestre, formanden for det tyske mindretal i Danmark, formanden for Sydslesvigsk Forening, formanden for Schackenborg Fondens bestyrelse, Danfoss-arvingen Peter M. Clausen og Linak-milliardæren Bent Jensen.

Dronningen bød i første omgang velkommen, da de havde taget plads i slotskirken, hvor de skulle høre Sønderjysk Pigekor. Koncerten var en gave fra koret til dronningens 80-års fødselsdag.

LÆS OGSÅ: Nu griber Kronprinsparret ind: Beskytter Isabella

Receptionen blev indledt i slotskirken hvor der var koncert med Sønderjysk Pige-
kor (Foto: Kongehuset)

Ved den efterfølgende reception blev der ifølge TV Syd serveret pindemadder krydret med krydderurter og frugt og bær fra køkkenhaven.

Traditionen med omegnsreceptioner går ifølge kongehuset langt tilbage og startede oprindeligt på Fredensborg Slot, hvor kongen inviterede gæster til omegnstafler og haveselskaber. Siden har det udviklet sig til receptioner, der på skift bliver afholdt på Fredensborg Slot, Gråsten Slot og Marselisborg Slot.

Der var mere end 60 gæster ved arrangementet, der blev afholdt i slottets store, lyse stuer (Foto: Kongehuset)

Senere klarede vejret op, så Sønderjysk Pigekor også kunne synge i haven bag slottet (Foto: Kongehuset)

LÆS OGSÅ: Alexandras skønne dag: Overrasket af kæresten

LÆS OGSÅ: Mary på børnehospice: Et herligt møde