Lykke i London: Han gør Dronning Margrethe glad

En nydelig mand har atter fået smilet frem på Margrethes læber.

Af Nikolaj Vraa - 22. december 2019 kl. 11:55

Mens kongeriget var overladt i kronprins Frederik og kronprinsesse Marys trygge hænder, kunne dronning Margrethe i forrige uge slappe af med en herlig juleferie i London. Her havde hun selskab af en nær ven, den svenske greve Gustaf Trolle-Bonde, 76, der i den grad fik smilet frem hos den 79-årige majestæt. 
Trolle-Bonde har i mange år været fast inventar på gæstelisten, når dronning Margrethe og prins Henrik holdt store fester. Han er ekspert i kunsthåndværk og kulturhistorie og var i mange år ansat hos auktionshuset Christie’s i London.
LÆS OGSÅ: Kronprinsesse Mary overrasker: Smider vielsesringen
I 2009 flyttede han dog hjem til godset Trolleholm i Skåne mellem Lund og Helsingborg. Slægten Trolle er skånsk ur-adel og har gennem århundreder været nært knyttet til det danske kongehus. 
Blandt Gustaf Trolle-Bondes forfædre er søhelten, admiral Herluf Trolle, og mange andre notabiliteter. Også det svenske kongehus er der en nær forbindelse til. Kong Carl Gustaf og dronning Silvia var i 1978 gæster ved Gustaf Trolle-Bondes bryllup med Annette von Arnold. Parret, der blev skilt i 1983, har sønnen Carl, 37, der driver Trolleholm. 
LÆS OGSÅ: Amalie har mødt en mand: Jeg er SÅ vild med ham
I London blev dronning Margrethe og Gustaf Trolle-Bonde spottet, da de sammen forlod et hotel i Chelsea-kvarteret. Den svenske greve sad sammen med Dronningen i hendes bil, da de kørte til The National Gallery på Trafalgar Square.
På kunstmuseet, hvor de tilbragte en hel formiddag, er der for tiden er en stor udstilling om Leonardo da Vinci, men også en imponerende samling af mere end 2.300 værker, mange af dem verdensberømte.
LÆS OGSÅ: Derfor flytter Kronprinsparrets børn til udlandet