Natascha Linea risikerer fængsel: Har en plan

Selvom hun er flyttet til Tyskland, er hun ikke færdig med det danske retssystem

Netop nu står Natascha Linea Kaup i det, hun selv betegner som en vanvittig situation, som hun aldrig havde forestillet sig, at hun skulle stå i. Til januar skal hun nemlig i retten, hvor hun selv er den tiltalte.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea jubler: Nu er der endelig en plan

Det fremgår af et anklageskrift, som Realityportalen/HER&NU har fået indsigt i. Natascha Linea er tiltalt for overtrædelse af barnets lov §209, som lyder:

LÆS OGSÅ: Natascha Linea sætter vildt mål

"Den, som tilskynder eller hjælper et barn eller en ung, der er anbragt uden for hjemmet efter denne lov, til at undvige eller holder den undvegne skjult, straffes med fængsel i indtil 2 år eller under formildende omstændigheder med bøde."

Kort sagt risikerer Natascha Linea altså fængselsstraf, hvis hun bliver kendt skyldig i at skjule sine børn for Lolland Kommune, efter der er den 5. april 2023 var truffet en formandsbeslutning om, at sønnerne Novah på 8 og Miso på 5 skulle anbringes udenfor hjemmet.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea afslører: Så længe bliver hun i Tyskland

- Jeg er tiltalt for børnebortførsel, og det er jeg selvfølgelig uenig i. Det har jeg ikke gjort, jeg har fulgt loven hundrede procent, det er dem, der har brudt loven, og nu prøver de bare med, hvad de kan. De hentede jo drengene her nede i Tyskland, efter jeg fraflyttede Danmark. Jeg fraflyttede Danmark 31. mart sidste år, fortæller Natascha Linea og fortsætter:

- Men kommunen mener jo så, at jeg har levet i Danmark indtil 5. april, og at det først er derefter, jeg tager ud af landet, men jeg har været i Tyskland, det tror de bare ikke på, og det er derfor, de har anmeldt mig til politiet for at bortføre mine børn.

LÆS OGSÅ: Sofie afslører spiseforstyrrelse under "Bachelorette"

Ifølge Natascha Linea kan hun bevise, at hun kan bevise, hun er rejst ud af landet d. 31/3, idet hun både har papir på det sted, de har sovet, hun har billeder derfra, hvor man kan se dato og tid, hun har kvitteringer fra, at de har handlet i Tyskland, og man vil kunne indhente data fra de tyske sendemaster, hvor hendes mobil har befundet sig. 

Så hun regner med, at hun vil blive frifundet.

- Den 31. marts siger de, at hvis jeg siger nej tak til at komme på mor barn hjem, så vil de lægge op til en anbringelse, som så skal i Børn og ungeudvalget en måneds tid efter. Det siger jeg nej til og flytter, men det er et mødereferat og ikke en afgørelse, for det har sagsbehandleren ikke kompetencer til at gøre. Så det kan godt være, det er en orientering om, at hun har tænkt sig at anbefale det, men det er ikke en afgørelse, fastslår Natascha linea.

LÆS OGSÅ: Derfor er Jeppe ikke Jannis advokat

Hun indrømmer, at hun godt vidste, hvad kommunens planer var, og at det var derfor, hun flyttede fra landet, men hun fastslår, at hun gjorde det indenfor lovens rammer og ikke gjorde noget forkert.

Har en plan, hvis det ender med fængsel

Alligevel har Natascha Linea meget lidt tiltro til det danske system, og der er også en lille del af hende, der frygter, at hun alligevel bliver dømt i retten i januar og skal afsone. Derfor har hun sørger for at lave en plan for sine etårige tvillinger Nadia og Elias.

LÆS OGSÅ: "Landmand søger kærlighed"-par afslører familieforøgelse

- Min plan er, at de skal ikke i plejefamilie. Her nede i Tyskland har man det, som man havde i Danmark i gamle dage, at hvis mor og far ikke kunne passe børnene, så blev børnene passet af familie eller venner eller en eller anden, der kunne tage sig af barnet i stedet for at putte barnet i pleje, fortæller Natascha Linea.

Hun understreger, at hun i Tyskland ikke modtager nogen form for støtte og hjælp fra det offentlige længere, og at hendes sag er lukket her. Når den endnu ikke er lukket i Danmark, mener hun, at det er af én bestemt grund.

LÆS OGSÅ: Helle Thorning-Schmidt debuterer som DJ: Nu forklarer hun

- Jeg er ikke i tvivl om, at det her er en måde, hvorpå de prøver at udskyde, at jeg skal have mine drenge hjem. Jo længere tid der går, jo mere kan de bruge, at nu er de faldet til i den nye plejefamilie, nu er det en dårlig idé at rykke dem tilbage igen.

Hvis hun skulle blive fundet skyldig, regner hun efter at have rådført sig med sin advokat maksimalt med at skulle afsone tre måneder, da hun mener, der er flere formildende omstændigheder, blandt andet at hun har to meget små børn. 

LÆS OGSÅ: "Landmand"-bejler afslører familieforøgelse

- Vi tror slet ikke, det bliver relevant, men det er meget rart at have lavet en plan b, hvis det nu er, slutter hun