Majestæterne festede sammen: Kongelig skål

Majestæterne sad til bords med Dannebrogs officerer i anledning af afslutningen på en vellykket sejlsæson.

Som en festlig afslutning på Dannebrogs sejlsæson inviterede kong Frederik, 56, og dronning Mary, 52, i sidste uge kongeskibets officerer til den traditionelle strygemiddag i Christian VII's Palæ på Amalienborg.

LÆS OGSÅ: Soeren Le Schmidt flytter: Et stort projekt

Betegnelsen kommer af, at der stryges kommando, hvilket vil sige, at vimplen, der er kommandotegnet, tages ned fra kongeskibet og dermed markerer afslutningen på sæsonen.

Tidligere på dagen havde de taget årets sidste tur med Dannebrog på Øresund og var gået i land ved Nordre Toldbod, hvor en stor folkemængde tog imod dem med hurraråb.

LÆS OGSÅ: Karsten Ree bryder tavsheden

Artiklen fortsætter under billederne...

Dronningen var først iført sit marineblå sæt fra det britiske mærke The Fold. Til middagen bar hun en kjole med blomsterprint fra den canadiskfødte designer Erdem Moralıoglu.
Hele besætningen gjorde honnør for kongeparret, da de gik fra borde og sejlede ind til Nordre Toldbod.

Under deres første sejlsæson som kongepar gennemførte de statsbesøg med kongeskibet til Sverige og Norge samt rigsfællesskabstogt til Grønland og et sensommertogt til Bornholm, Ærø, Assens og Vejle.

Dronning Margrethe, 84, der også deltog i strygemiddagen, nåede også et privat sommertogt med Dannebrog til Aarhus og rundt langs den jyske østkyst.

Ved aftenens middag tog majestæterne også afsked med jagtkaptajn Peter Schinkel Stamp, 61, som efter fem års tjeneste på kongeskibet går på pension.

LÆS OGSÅ: Christiane trækker stikket

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.

De tre majestæter sammen med kongeskibets officerer.