Royal Run er tilbage med ny værtsby

Når det royale motionsløb vender tilbage, er det endnu en gang med en helt ny by på programmet.

Royal Run er nu klar til at offentliggøre værtsbyerne for den royale begivenhed i 2025. I den kommende uge vil de fem byer, der er udvalgt til at være værter for verdens største royale motionsfest, blive annonceret. Allerførste værtsby på listen er Danmarks ældste by.

LÆS OGSÅ: Voldsomt klip: ‘Robinson’-deltager i ekstremt smertehelvede

Når Kong Frederik skyder den syvende udgave af Royal Run i gang 2. pinsedag, den 9. juni, bliver det for første gang nogensinde med Ribe som vært. Byen er én ud af fire debutanter ved næste års Royal Run. 

LÆS OGSÅ: Janni er rystet: Jeg havde ikke regnet med, at det blev så stort

De kommende dage afsløres det, hvem der yderligere bliver værter for det populære motionsevent. I Esbjerg Kommune, som Ribe ligger i, er der stor glæde over, at det royale løb kommer til kommunen.

- Det er med stor stolthed, at vi byder Royal Run velkommen til Ribe, hvor historiens vingesus forhåbentlig giver deltagerne medvind på turen gennem den gamle kongeby. Det bliver fantastisk at opleve Ribe som en charmerende kulisse for den royale folkefest og tage del i energien, når danskerne og Kongehuset møder hinanden til en aktiv dag fuld af fællesskab, motion og livsglæde, lyder det fra Jesper Frost Rasmussen (V), der er borgmester i Esbjerg Kommune.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-stjerne knust over dødsulykke

Royal Run er et uformelt løb, hvor der er distancer til alle niveauer. Man bestemmer selv, om man vil løbe eller gå en af de tre distancer, som lyder på One mile (1,609 km), 5 km eller 10 km.

Royal Run fandt sted første gang i 2018 i anledning af Kongens 50-års fødselsdag. Siden da har eventet fundet sted hvert år 2. pinsedag, og det er altså også tilfældet i 2025.

LÆS OGSÅ: Er det her det værste, Mikkel har gjort mod Amalie?

I 2024 opnåede Royal Run ’24 deltagerrekord ved 95.330 tilmeldte i de fem værtsbyer: Brønderslev, Aarhus, Fredericia, Kalundborg og København/Frederiksberg. Salg af startnumre forventes at begynde i løbet af november måned.