Kongeparret hyldes på årets julemærke

Dronning Mary løftede i dag sløret for årets julemærke.

Julemærket 2024 er en hyldest til Kongeparret og den danske nation. Dermed fastholder Kongehuset en tradition, der går helt tilbage til 1907, hvor et nyt konge- eller regentpar pryder årets Julemærke.

LÆS OGSÅ: Sussi og Steen skal giftes: Her er datoen

Dronning Mary har i dag sammen med kunstner Niels Ditlev løftet sløret for årets julemærke. 

Kunstner Niels Ditlev har tegnet Julemærket. Det tager udgangspunkt i Kong Frederik 10.’s valgsprog: ”Forbundne, forpligtet, for Kongeriget Danmark”. Mærket viser sammen med et portræt af Kongeparret en lang række nationale symboler fra både fortiden og nutiden. Symboler, der forbinder os som nation og er rammen om vores fællesskab.

- Vi er stolte og glade for, at Kongeparret har valgt at fastholde traditionen med at lade sig afbillede på Julemærket. Det er et historisk Julemærke, som henvender sig til både unge og gamle. Vi glæder os til at vise resultatet til hele Danmark, fortæller direktør i Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen.

Som altid går overskuddet fra salget til børnene på de fem Julemærkehjem. Fællesskab er et af nøgleordene i Julemærkehjemmenes arbejde for at hjælpe børn ud af mistrivsel.

Se billedet af årets julemærke herunder: 

Dronning Mary afslører sammen med kunstner Niels Ditlev Julemærket 2024 Motivet på julemærket er en hyldest til det nye kongepar.