Jesper Panorama løber overvægten væk: Har tabt 47 kg nu

Da "Fem fede kokke" sluttede i foråret, havde "Go ' Morgen Danmark"-kokken og restauratør Jesper Panorama Pedersen tabt sig 35 kg. Men han stoppede ikke der, og nu viser vægten under 100 kg.

Rigtigt mange så med, da restauratør og kok på ”Go’ Morgen Danmark” Jesper Panorama Pedersen satte rekord i ”Fem fede kokke” på TV 2 og tabte sig flotte 35 kilo. 

Han gik fra 145 kilo til 110 kilo, og siden januar har han tabt yderligere 12 kilo.

 I dag er vægttabet en kæmpe livskvalitet for ham.

– "Livsstilsændring" er et kæmpe ord, og folk bliver trætte på forhånd. Tænk i stedet ”Jeg har en god livsstil, der er bare et par småting, jeg gør forkert. Jeg ændrer lige lidt, jeg ved jo godt, hvad jeg gør forkert”. På den anden side får du så meget mere igen. Det er vigtigt at tænke på ”livskvalitet”, det ord kan jeg eddermame godt lide, siger en sveddryppende Jesper, 55, da HER&NU møder ham på en syv kilometer lang løbetur ved Silkeborgsøerne.

LÆS OGSÅ: Skyldte 4,3 millioner: Sådan går det med Rasmus i dag

Artiklen fortsætter under billederne...

Jesper Panorama Pedersen fra "Fem fede kokke" og "Go' Morgen Danmark" har tabt sig 47 kg.
Jesper bliver tydeligt rørt, da han viser Jesper på 145 kilo i sin smørrebrødskogebog. – Det er jo fuldstændigt sindssygt, at jeg bare lod det stå til. Nu har jeg fået 20 år mere at leve i efter et års indsats.

Havde vænnet sig til 145 kg

Jesper understreger, at han ikke følte, at han havde et dårligt liv før vægttabet.

- Jeg havde jo vænnet mig til at veje 145 kilo med det, som det medfører. Men i dag siger folk til mig ”Vi var sgu nervøse for, at det gik galt for dig på et tidspunkt”. Men helt seriøst så jeg ikke mig selv som overvægtig. Jeg er nok sluppet billigt, for jeg fejlede ikke noget alvorligt. Jeg svedte, og jeg tog et hav af piller for at holde den store krop i gang, konstaterer Jesper på nu 98 kg.

LÆS OGSÅ: Midt i balladen: Dan Jørgensen og Vibeke Lentz går fra hinanden

Hele Silkeborg hepper på Jespers vægttab, når han løber gennem byen. Især Liselotte Møller Christoffersen fra lingeributikken Wunderwear. – Jeg har selv været en stor pige på 130 kg, så jeg ved, hvad Jesper har været igennem.

Der er mange, som kontakter Jesper for hjælp til vægttab, og for ham er det helt simpelt.

– Jeg vil gerne pille mit vægttab helt ned til på jysk ”at være noget stille og roligt”, jeg skulle bare spise noget andet. Det er jo ikke det samme som, at jeg ikke spiser godt smørrebrød, bøfsandwich eller drikker et glas vin, for det gør jeg. En gang imellem. Men vi ved jo alle sammen godt, at det ikke er godt at spise sukker og kage, og hvis du vil holde fast i det, så løb eller gå en tur. Nu løber jeg, fordi jeg kan. Det er blevet så fedt, at jeg slet ikke kan undvære det.

LÆS OGSÅ: Kyssede bag kameraet: Nu forklarer Svend

– Vi har en helt anden livskvalitet nu. Vi går stadig op i at lave god mad, vi tænker os bare mere om og bruger mindre fløde og smør og flere grønsager, fortæller Jespers hustru, Camilla.

Hvor meget vil du gøre for at spise fløde?

Den mad, som Jesper præsenterer i ”Go’ Morgen Danmark”, har ændret sig gennem tiden i takt med hans vægttab.

– Jeg bruger væsentligt mindre fede produkter. Den mad, jeg laver i ”Go’ Morgen Danmark”, er den mad, jeg spiser hjemme. Og så er det jo sådan, at jo ældre man bliver, jo sværere har man ved at forbrænde. Og hvor meget vil du gøre for at spise fløde? Alt i livet er jo et tilvalg og et fravalg, siger Jesper, mens han strækker ud og tågen letter over Silkeborgsøerne.

Jesper Panorama Pedersen fra "Fem fede kokke" og "Go' Morgen Danmark" har tabt sig 47 kg.

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.