Maria Fantino: Det er det værste ved at lave 'X Factor'

Det er ikke kun fest og farver at være vært på det populære sangprogram.

I begyndelsen af næste år starter endnu en omgang af sangkonkurrencen 'X Factor' på TV 2. For anden gang i træk er det 29-årige Maria Fantino, der skal være programmets vært - en rolle, hun sætter stor pris på. 

LÆS OGSÅ: Janni gør rent bord: Skiller de dårlige mennesker fra

Artiklen fortsætter under videoen af Oh Land.

 

- Det er Danmarks største tv-program af en årsag. Der er noget helt vildt ved at være en del af den maskine, men også den samtale, der er i landet. Det er ret vildt at lave noget, som så mange mennesker ser og har en holdning til, fortæller Maria til HER&NU til det første pressemøde på 'X Factor'. 

Men det er ikke kun en dans på roser at være vært på 'X Factor' - faktisk er der særligt en ting, der er svær.

- Der hårdeste er, når folk bliver kede af det. Så er du også bare ansigtet for 'X Factor', og selvom, at det ikke er dig, der har sendt dem hjem fra bootcamp, så står du stadig som et stort, fedt 'X Factor'-kryds i panden, fortæller Maria til HER&NU og fortsætter:

LÆS OGSÅ: 'Kongerne'-stjerner afslører nyt program

- Der synes jeg nogle gange har været svært at skulle trøste, når man også føler sig lidt medskyldig i, hvorfor de er blevet kede af det. Det synes jeg har været svært. Og det har været hårdt, når folk ikke er gået videre til audition. 

LÆS OGSÅ: Janni Ree klar til 'Bachelorette'

Udover det følelsesmæssige er der også en mere praktisk ting, Maria nu har lært på den hårde måde.

- Og så har jeg fået endnu større respekt for folk, som står meget op på deres arbejde. De første auditiondage anede jeg ikke, at man kunne få ondt inde i hælen af at stå op i så mange timer. Der lærte jeg også hurtigt, at cowboystøvler ikke er en god idé som arbejdsfodtøj, udtaler Maria til HER&NU. 

LÆS OGSÅ: Jonas og Anders på tur: Kæmper for klimaet