Blachman: Det skal der til, før jeg stopper i 'X Factor'

Thomas Blachman kan næsten betragtes som en 'X Factor'-legende. Men hvad skal til for, at han ikke længere vil være dommer?

Man kan næsten ikke sige 'X Factor' uden at sige Thomas Blachman. 

I 2025 kommer Blachman endnu engang til at sidde ved dommerbordet - afslørede TV 2 torsdag på et pressemøde - og han kan nu se frem til at medvirke i sin 17. sæson af underholdningsprogrammet. 

LÆS OGSÅ: Michael Olesen afslører: Derfor er jeg ikke med i 'Vild med dans'

Blachman har været 'X Factor'-dommer hvert eneste år siden allerførste sæson i 2008, dog med undtagelse af 2010. Faktisk slår Blachman en historisk rekord - han er nemlig den længst siddende dommer i sangprogrammet nogensinde. 

Artiklen forsætter under videoen af Oh Land.

Men hvad skal der egentlig til for, at den garvede dommer ikke vil mere? 

For Blachman handler det om, at han er ekspert inden for sit felt - og meget få, hvis overhovedet nogen, vil kunne gøre ham kunsten efter. 

- Det er i hvert fald, først og fremmest, en følelse af, at jeg ikke kan se meningen med, at jeg kan levere noget, som andre kan gøre bedre. Jeg har qua mine rutiner og min interesse for at udvikle det her håndværk, at formidle musik på fjernsyn, en ekspertise, som gør, at jeg kan gøre ting spontant, som meget få vil kunne komme i nærheden af, fortæller Blachman til HER&NU/Realityportalen og fortsætter:

- Og det er en del af mine evner og talegaver, og evner til at få lov til at være fri, og så længe, at jeg kan få lov til det fortsætter jeg. Hvis der er nogen der skal til at bestemme og redigere i, hvad jeg skal sige og ikke sige, så tror jeg ikke, at jeg gider mere.

LÆS OGSÅ: Her er årets 'Vild med dans'-deltagere

Han trives i de frie rammer, hvor der er tid og rum til at være kreativ - og der er da heller ikke, lige umiddelbart, udsigter til, at Blachman stopper som 'X Factor'-dommer.

- Jeg synes, at det er et godt forum at udvikle sig i - så længe, at det er på den her præmis. Men hvis folk ikke synes, at det er fedt mere, så lukker det jo bare, det giver jo sig selv, udtaler 61-årige Blachman.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Katrine i panik lige før vielsen