Kongelig modtagelse af Anne Laxholm ved Rosenfestival i Bogense

Mødet med de mange mennesker, der var kommet for at byde den 72-årige 'Vild med dans'-legende velkommen under åbningen af Nordfyns Rosenfestival i Bogense, var overvældende og en dronning værdig.

Det blev en kæmpe oplevelse for Anne Laxholm at åbne årets udgave af Nordfyns Rosenfestival i Bogense i sidste uge. 

Vejen til rådhuset tog hun i en åben bil med sin mand, og mødet med de mange mennesker, der var kommet for at byde dem velkommen, var overvældende for den 72-årige ”Vild med dans”-legende. 

LÆS OGSÅ: Inden ‘Landmand søger kærlighed’: Fik råd af TV 2-kendis

– Jeg er fuldstændig betaget. Det er så rørende. Da vi satte os i den fantastisk flotte bil og kørte ind mod rådhuset, fik jeg vitterlig en klump i halsen. Det var svært ikke at fælde en tåre. Det var simpelthen så overvældende med alle de mennesker. Det var jo nærmest en royal modtagelse, fortalte hun senere til HER&NU. 

LÆS OGSÅ: Husker du? René Holten Poulsen i 'Vild med dans'

– Da vi kom kørende op mod rådhuset, gav det et sug i maven at se alle de mennesker, fortalte hun om turen i den flotte Oldsmobile Ninety-eight fra 1969.

Efter sin åbningstale gik hun og ægtemanden Hans-Henrik sammen med festivalleder Jette Kærgaard og borgmester Mette Landtved-Holm en tur gennem Bogenses gamle gader, som var dekoreret med mere end 100.000 roser. 

Årets tema var sport, og undervejs stoppede parret, der i deres karriere som sportsdansere vandt både danmarks- og verdensmesterskaber, ved mange af de spændende blomsterudstillinger. 

LÆS OGSÅ: Landmand-Bianca på TikTok: Så kendt er hun

Temaet for årets festival er jo sport. Og Bogense skal have en kæmpe guldmedalje for alle de arrangementer, sagde hun i sin tale fra rådhustrappen.

Laxholms have hjemme i Hørsholm kommer også til at blive præget af roser fremover. Rosenforædler Rosa Eskelund præsenterede hende for den laksefarvede rose ”What a Wonderful World”, der blev døbt af dronning Mary i 2017, og den faldt hun pladask for. 

LÆS OGSÅ: Sussi får undervisning af international stjerne

– Jeg har to roser, og jeg skal passe dem lidt bedre. Men nu har vi fået et gavekort og er blevet inviteret ud til Rosa Eskelund. Så skal vi have rosen ”What a Wonderful World” plantet i haven, og så skal der nye boller på suppen. Nu har jeg jo fri om fredagen. Så kan jeg da i hvert fald passe blomster om fredagen, sluttede den tidligere ”Vild med dans”-dommer.

LÆS OGSÅ: Gravide Elvira savner især én ting

Artiklen fortsætter under billederne...

Parret fejrede sidste år guldbryllup, og med den flotte buket benyttede Hans-Henrik chancen for igen at gå på knæ for sin elskede.
Fra rådhuset gik turen til den fynske udgave af Manneken Pis, der har prydet hjørnet af Adelgade og Kirkestræde siden 1934. Han var i dagens anledning klædt i garder-uniform.
Årets tre blomsterprinsesser var Nynne Gude Christensen, Julie Kragh Hansen og Sarah Emilie Gude.
Hun ser meget beslutsom ud, lo Anne ved synet af danseparret, der prydede en af udstillingerne.

Jeg sov på det 

Inden Anne Laxholm takkede nej til at fortsætte som dommer i ”Vild med dans”, tog hun en god nats søvn. 

LÆS OGSÅ: Christian Degn deler stor nyhed: Skal være far igen

– Det var selvfølgelig en svær beslutning at tage. Men nu skal der nye og yngre kræfter til. Det stod efterhånden klart for mig. Da vi kom til 20. sæson tænkte jeg, at den skulle i hvert fald med, og da de ringede i år, var jeg selvfølgelig glad for at blive inviteret igen. Jeg spurgte Hans-Henrik, hvad han syntes, men så svarede han, ”Hvad synes du? Det er jo din beslutning”. Og da ordene kom ud af munden, at det nok var et nej tak denne gang, så kunne jeg mærke, det var det rigtige. Så sov jeg lige på det, men det var det rigtige, forklarede Anne Laxholm, der synes, hun har taget en god tørn ved dommerbordet. 

LÆS OGSÅ: 'Fede forhold'-par kæmper for at få børn: Vi er tættere på

– Det blev 216 udsendelser. Jeg kan tænke tilbage på skønne finaler og ”Knæk Cancer” på Det Kongelige Teater. Min tid har været fantastisk, og jeg er meget taknemmelig, siger hun. Om hun siger ja til et andet tv-tilbud, vil hun ikke afvise. 

– Man skal aldrig sige aldrig. Vi får se.

LÆS OGSÅ: TV 2-kendis er blevet gift