Rasmus Botoft bliver vært på nyt program

DR er den kommende tid klar med to nye satireprogrammer på tv samt en satirepodcast.

DR er klar med de to nye satieprogrammer, hvor der er leget med genreværktøjskassen. I første program krydses quiz med satire, mens det andet har karakter af et debatprogram. 

LÆS OGSÅ: Linda P ved roret: Her er hele revyholdet

Fælles for begge nyskabelser er, at de tager udgangspunkt i, hvordan danskerne taler og tænker om ugens nyheder og andre aktuelle emner.

- Aktuel satire er en vigtig genre med stærke traditioner i DR. Når vi prioriterer den så højt, er det, fordi god satire kan udfordre magthaverne og se på samfundet med kritiske briller. Dermed inkluderer satiren rigtig mange i den demokratiske samtale på en måde, som andre genrer ikke kan, siger programchef i DR Anne Garlichs, der har ansvaret for ’Gæt på sandheden’, der er det ene af de to nye tv-satireprogrammer.

Programmet er vokset ud af ’Tæt på sandheden’ og laves også af holdet bag, men i et nytænkt quizformat. Vært er skuespiller Rasmus Botoft, kendt fra blandt andet DR-klassikeren ‘Rytteriet’. Med afsæt i ugens nyheder indenfor politik, kultur, udland og sport lader han to hold dyste mod hinanden.

LÆS OGSÅ: Royal Run er tilbage med ny værtsby

Holdkaptajner er Adnan Al-Adhami og Lise Baastrup, der med nye skarpe gæster hver uge er klar til at revse magthavere, udfordre det etablerede og grine ad det meste – ikke mindst dem selv.

Adnan Al-Adhami, Rasmus Botoft og Lise Baastrup i Gæt på sandheden

'Gæt på sandheden' har premiere på lørdag den 14. september på DRTV og DR2.