Søren og Flemmings vilde fortid: Flygtede fra Tyskland

I erindringsbogen 'Så grin dog!' fortæller Søren, hvordan han og Flemming Jensen blev besnakket til at turnére i Tyskland, men at det gik galt fra det øjeblik, de kom derned.

Selvom de for snart 30 år siden tabte millioner af kroner på 'Østergaard og Jensens Store Hundeshow', er venskabet mellem Søren Østergaard, 67, og Flemming Jensen, 75, intakt.

Måske også fordi de med forløberen for Zirkus Nemo fik nogle traumatiske oplevelser og på et tidspunkt frygtede, det ville koste dem livet.

LÆS OGSÅ: Kongeparrets dejlige dage: Holder sammen

Artiklen fortsætter under videoen...

I erindringsbogen 'Så grin dog!' fortæller Søren, hvordan de blev besnakket til at turnére i Tyskland, men at det gik galt fra det øjeblik, de kom derned.

De endte med at flygte efter at være blevet spærret inde på en cirkusplads af nogle temmelig vrede samarbejdspartnere.

– Vi frygtede for vores liv. Da vi kom op til grænsen, sprang vi ud af bilen og omfavnede tolderen. De var målløse. Vi var bare så glade. Vi havde kørt hele vejen gennem Tyskland i regnvejr, og da vi nærmede os grænsen, klarede det op, og solen kom frem. Det var helt guddommeligt, fortalte Flemming Jensen, der var blandt gæsterne ved bogreceptionen i Zirkus Nemo på Charlottenlund Fort.

– I mange år efter kunne vi ikke rejse til Tyskland. Deres advokat stævnede os, så vi kunne risikere at blive stoppet ved grænsen og sat i fængsel, fordi han påstod, vi skyldte ham penge, fortæller Søren, der sammen med Flemming har overvejet at skrive et filmmanuskript om den bizarre historie.

LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson afslører: Rio er en pige

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Tegn et abonnement via linket HER.

Se billeder fra Søren Østergaards bogreception herunder...

Lisbet Lundquist, 81, gav sin mand et hurtigt kys, inden gæsterne kom.
– Vi var igennem hele den der tur og tabte millioner. Vi betalte af i årevis. Men der har aldrig været et ondt ord mellem os, siger Flemming Jensen.
Søren Dahl har lavet ”Så grin dog!” sammen med fotografen Flemming ”Mingo” Nørager, 55
Sørens svoger, Jesper, 76, styrer sammen med sin hustru, Bente Lundquist, 71, grev Nikolais modelkarriere gennem deres bureau, Scoop.
Rikke Wölck, 69, med veninden Berit Maj Lundberg, 56. På DR TV kan man lige nu streame tv-serien 'Landsbyen' fra 1990 med Wölck og Østergaard på rollelisten.
Anna von Lowzow, 63, er ved at lægge sidste hånd på sin dokumentarfilm om prins Joachim, der vandrer på hærvejen med forfatteren Steffen Jacobsen.