Kamala Harris fylder 60 år: Han er hendes store kærlighed

Da Joe Biden i sommer annoncerede, at han alligevel ikke vil stille op mod Donald Trump, eksploderede Kamala Harris’ popularitet. I dag fylder præsidentkandidaten 60 år!

Hvis amerikanerne i november vælger vicepræsident Kamala Harris som USA's 47. præsident, kommer hun til at skrive historie på især to fronter. 

Hun vil blive den første kvindelige og den første sorte/asiatiske præsident.

LÆS OGSÅ: Så mange penge tjener Geggo

Artiklen fortsætter under videoen...

Harris, som i dag fylder 60 år, var hverken særlig synlig eller populær i de første år som vicepræsident under den nuværende præsident, Joe Biden. Men da Biden i sommer annoncerede, at han alligevel ikke vil stille op mod Donald Trump, så eksploderede Kamala Harris’ popularitet.

LÆS OGSÅ: Kommer der en sæson to? Nu svarer Amalie

Artiklen fortsætter under billederne...

Da præsident Joe Biden trak sig fra præsidentkampagnen, kom Kamala for alvor i front som demokratisk kandidat.
Inden deres første og eneste tv-duel viste Kamala storsind og trykkede hånd med sin modstander, republikaneren Donald Trump.

Og hun har noget at have det i. Som uddannet jurist har Kamala sat en masse nye standarder som distriktsadvokat i San Francisco, som justitsminister i Californien og endelig som senator, før Joe Biden i 2021 udnævnte hende som vicepræsident.

LÆS OGSÅ: Efter kejsersnit: Mette Sommer går imod lægernes anbefaling

Fakta

- Kamala betyder ”lotusblomst” på det indiske sprog Sanskrit.
- Som barn gik Kamala både i en sort baptistkirke og i et hindutempel for at
omfavne sit sorte og sit indiske ophav.
- Kamala har en syv år yngre søster Maya Laksmi Harris, som også er
advokat.
- I 1994 datede Kamala den 30 år ældre politiker Willie Brown. De skiltes i 1995,
da Brown blev borgemster i San Francisco.

Harris’ kærlighedsliv var ikke så succesfuldt, før en veninde i 2013 tog affære og førte hende sammen med den jødiske advokat Douglas Emhoff, kaldet Doug, har Kamala Harris selv afsløret i en bog fra 2019. Veninden fortalte Harris, at hun kendte en ”nuttet” mand i Los Angeles, som ville være perfekt for Kamala. 

Og så bad veninden Kamala om ikke at google ham, før de mødtes, hun skulle møde ham med et åbent sind. 

Doug sendte Kamala en ”kejtet” sms fra en basketkamp, og de aftalte at ringe sammen.

LÆS OGSÅ: Sådan går det med kærligheden i dag

Doug og Kamala fejrede deres 10-års bryllupsdag i i glimt august i Chicago med, at Kamala accepterede nomineringen som præsidentkandidat.

– Telefonsvarerbeskeden, som jeg stadig har gemt i dag, var lang og lidt rablende. Alligevel lød ham som en sød fyr, og jeg var så fascineret, at jeg ville vide mere. Doug var til gengæld sikker på, at han havde forspildt sin chance og ikke ville høre fra mig igen, skriver Harris i sin bog.

Fakta

- Født 20. oktober 1964 i Oakland, Californien
- Gift med advokaten Douglas Emhoff i 2014
- Hendes mor Shyamala Gopalan Harris immigrerede fra Indien som 19-årig, var
kræftforsker og døde som 70 årig i 2009, hendes far Donald J. Harris er 86 år og økonomiprofessor fra Jamaica

De fik dog talt sammen i telefonen, hvor samtalen bare flød, og det endte med, at de aftalte en middag sammen i Los Angeles. 

Dagen efter deres første date sendte han hende en mail med alle de datoer, han kunne se hende i løbet af de kommende måneder. 

LÆS OGSÅ: TV 2 dropper "Landmand søger kærlighed"

Kamalas mand, Douglas, har været en uundværlig støtte i valgkampen

– Jeg er for gammel til at spille et spil. Jeg kan virkeligt godt lide dig, og jeg vil se, om vi kan få det til at fungere, skrev Doug i mailen.

Mens Kamal Harris aldrig har fået børn, så har Douglas Emhoff to børn med sin ekskone; Cole, som i dag er 30 år, og Ella på 25. De elsker Kamala næsten lige så højt som deres mor og kalder hende ”Momala”.

Da Kamala Harris trådte til som USA's første kvindelige vicepræsident, blev Doug dermed den første amerikanske vicepræsident-mand, og fik tilnavnet ”Second gentleman”. Vinder Harris præsidentvalget i næste måned, så bliver Doug ”First gentleman”, og parret flytter ind i Det Hvide Hus.

LÆS OGSÅ: Gustav Salinas under kniven igen

I klædeskabet har vicepræsidenten en kæmpe samling af de populære Converse Chuck Taylor sneakers, som hun altid rejser i.

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.