Se billederne: Kongeparret på byvandring i Holstebro

Kongeparret fejrede Holstebros 750-års jubilæum og mærkede borgernes varme velkomst.

Hverken kongeparret eller de mange, der var kommet for at se dem, lod sig gå på af regnvejret under fejringen af Holstebros 750-års jubilæum. 

I stedet rykkede alle bare tættere sammen under paraplyerne.

At næsten hele byen var af huse, blev understreget af tilkaldelsen af Holstebros kendte tv-tvillinger, Anders og Torben Petersen. De var på arbejde i Hjemmeværnet og stod ifølge TV 2 Midtvest for at dirigere trafikken ved Gråkjær Arena under besøget.

LÆS OGSÅ: Silas Holst overrasker: Med i stor biograffilm

Artiklen fortsætter under billederne...

Kongen pegede som det første på de regntunge skyer, da han steg ud af bilen.
Dronningen, der var i en orangebrun Venas-frakke fra italieske Max Mara, hilste ligesom kongen på mange af de begejstrede borgere.
104-årige Kirsten Bak Petersen fik et håndtryk af dronningen. – Jeg sagde, jeg er meget stolt af at hilse på hende. Og så sagde hun, at det var det samme for hende, fortalte Kirsten, der ses i midten med det blå tæppe, bagefter til TV 2 Midtvest.
På gåturen gennem byen passerede de blandt andet Balletskolen og Musikteatret.

Efter den officielle modtagelse på rådhuset og en frokost i byens gamle jernstøberi, besøgte de kongelige gæster Dansk Talentakademi, hvor der er fem kunstneriske linjer og 140 elever.

En af dem er den 19-årige Emil Nordentoft Møller, der går på kunst og design-linjen og for tiden medvirker i DR1’s ”Den Store Bagedyst”. 

Han overrakte dronningen en særlig buket blomster, som han selv har skabt i keramik.

LÆS OGSÅ: TV 2 dropper "Landmand søger kærlighed"

Emil Nordentoft Møller, der har fået ny frisure, siden ”Bagedysten” blev optaget, overrakte Mary sine flotte keramikblomster.

På den efterfølgende gåtur til Storebro blev kongeparret mødt af Holstebros borgere, ligesom der langs ruten var optrædener af lokale kunstnere, der fremviste byens særlige engagement i forskellige kunstarter.

Midt på Storebro deltog de i indvielsen af lydværket "Broer i tiden", der består af 25 stedspecifikke lydfortællinger om Holstebros historie og udvikling.

Det blev indviet, ved at Frederik og Mary samlede det store strømstik til værket.

– Ja, der er forbindelse, og mange tak, fordi der er kommet så mange i dag på den sidste dag i fejringen at et stort, flot og langt jubilæum i mere end en forstand. 750 år. Et stort år for byen. Vi er begge glade for at stå her i dag og gå gennem vind og blæst og regn. Og tak fordi I blev stående og ventede, mens vi gik frem og tilbage, sagde kongen i en kort tale på Storebro, hvor det kongelige besøg også blev rundet af.

LÆS OGSÅ: Sygemeldt: Aflyser alt

Efter besøget i Holstebro tog kongeparret ifølge HER&NU's oplysninger direkte på efterårsferie. 

De satte kursen nordpå til den kongelige jagthytte i Trend, der ligger en god times kørsel fra Holstebro.

Her har den kongelige familie i mange år haft tradition for at holde efterårsferie med børnene og ikke mindst at fejre kronprins Christians fødselsdage. Den unge tronfølger, der i tirsdags fyldte 19 år, er dog for tiden på en længerevarende rejse i det østlige Afrika.

LÆS OGSÅ: Taknemmelige Ole Henriksen: Vil nyde sit velfortjente otium

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.