Vinterbergs stjerneskud: Amaryllis og Albert imponerer i "Familier som vores"

De to dugfriske skuespillere folder deres talent ud i Thomas Vinterbergs nye tv-serie "Familier som vores".

Thomas Vinterbergs længe ventede tv-serie er domineret af store, kendte navne, men til to af de vigtigste roller har instruktøren håndplukket helt nye talenter.

Amaryllis August, 21, og Albert Rudbeck Lindhardt, 23, spiller gymnasieeleverne Laura og Elias, der forelsker sig, netop som regeringen beslutter sig for at lukke Danmark ned.

LÆS OGSÅ: Kommer der en sæson to? Nu svarer Amalie

Artiklen fortsætter under videoen...

På grund af den stigende vandstand skal alle evakueres til udlandet, og dem, der ikke selv har råd til at rejse, skal med det offentlige til Østeuropa.

Mens ”Familier som vores” er Amaryllis' debut, så har Albert tidligere medvirket i blandt andet ”Druk”, ”Retfærdighedens ryttere” samt tv-serien ”Bedrag”.

– Fortællingen foregår i en virkelighed, der til forveksling ligner vores nuværende. Alt er, som vi kender det, bortset fra at denne tilværelse, som vi netop kender så godt, langsomt bringes mod en ny begyndelse. Dykker man ned i de enkelte skæbner, føles verden stor, irrationel og forunderlig på samme tid. Familier splintres i atomer, og nye liv opstår. Kærlighed blomstrer, mens uventede genforeninger og forsoninger finder sted, siger Thomas Vinterberg om ”Familier som vores”, der er i syv afsnit og søndag får premiere på TV 2.

LÆS OGSÅ: Faldt fra tredje sal: Liam Payne er død

Vi har brug for håb  

Det har taget ham fem år at skrive og optage tv-serien. I den tid har Thomas Vinterbergs historie ændret sig fra at foregå i en dyster fremtid, der ikke længere forekommer fjern, til en fortælling med optimisme. 

Da han gik i gang, havde han netop mistet sin 19-årige datter Ida i en trafikulykke.

Thomas Vinterberg.

– Jeg skrev første oplæg på et meget svært tidspunkt i livet, og Helene (hans hustru, red.) kom grædende over til mig, lidt imponeret, men først og fremmest skræmt, og hun sagde: ”Thomas, jeg tror, du lider af en depression. Vi har brug for håb”. Så vi tilføjede håb og ukuelighed og mod, og i sidste ende er det det, der rører mig mest ved serien, fortalte han ved verdenspremieren på Venedig Film Festival i september.

– Jeg talte med en psykologiprofessor, der sagde, at empati forsvinder i krisesituationer, men den kommer altid tilbage, når tingene falder til ro. Sådan er den menneskelige erfaring, og det er jo smukt.

LÆS OGSÅ: Efter kejsersnit: Mette Sommer går imod lægernes anbefaling

Læs mere om castet herunder...

Fanny (Paprika Steen) er videnskabsjournalist, men har længe været sygemeldt med stress.
Asfaltarbejderen Holger (Thomas Bo Larsen) er Fannys storebror og familiens sorte får.
Nikolaj (Esben Smed) er embedsmand i udenrigsministeriet. Han er bror til Amalie og gift med godsejeren Henrik (Magnus Millang).
Jakob (Nikolaj Lie Kaas) er en succesfuld og dygtig arkitekt. Han er skilt fra Fanny, som han har Laura med, og er nu gift med erhvervspsykologen Amalie (Helene Reingaard Neumann). Sammen har de to-årige Mikkel.
Byggematadoren Peter (David Dencik) er Henriks fremmedgjorte storebror. Han har siden barndommen ydmyget og snydt sin lillebror.
Christel (Asta Kamma August) er alenemor til 11-årige Lucas og arbejder som receptionist.
Lucas (Max Kaysen Høyrup) bliver passet af Laura i fritidsklubben. De forstår hinanden og er på en måde forbundne gennem hans sensitivitet, der muligvis rækker udover vores verden.

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.