Thue Ersted Rasmussen til pressemøde på "Sygeplejeskolen" sæson 6.

”Sygeplejeskolen”-skuespiller dropper udlandet: Familien kommer først

"Sygeplejeskolen"-stjernen Thue Ersted Rasmussen afslører, hvordan faderskab og ægteskab har omformet hans karriere og livsprioriteter.

Thue Ersted Rasmussen, der er kendt for sin rolle som Dr. Christian Friis i TV 2-serien "Sygeplejeskolen", åbner op om de dybtgående ændringer, han har taget i sit liv og sin karriere, efter han blev far og ægtemand. Med afslutningen af sæson 6 og optagelserne til sæson 7 i gang, reflekterer Thue over, hvordan personlige milepæle har påvirket hans tilgang til arbejdet og livet generelt.

- Det at blive gift, som jeg blev i sommer, og det at få et barn, som jeg gjorde for et par år siden, er jo nogen af de store ting, som sker i ens liv. Og det gør jo selvfølgelig, at man stiller sig selv nogle spørgsmål: hvor er jeg på vej hen? Er det det rigtige, jeg gør? Specielt det at få børn tvinger én til virkelig at være til stede, fortæller Thue.

Den 38-årige skuespiller beskriver, hvordan faderskabet har skærpet hans bevidsthed om, hvor værdifuld tiden er, især tiden med hans søn, Hugo, og hans hustru teknoantropolog Katrine, som han blev gift med i juni i år.

- Min søn er jo ikke to år for evigt, lige om lidt gider han ikke at bruge tid med mig mere. Så kom nu op af sofaen. Tag i Zoo igen. Eller hvad det kan være. Så på den måde tænker jeg over, hvad det er for et liv, jeg gerne vil leve. Det er sådan en daglig ting, jeg sætter spørgsmålstegn ved, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Teresa forklarer: Sådan er relationen til Teitur i dag

Den nye indsigt har også ført til en pause i hans internationale filmkarriere, der ellers, med rollen som skurk i ”Fast & Furious 9”, var godt på vej mod stjernerne.

- Jeg er stoppet med at tage til udlandet og filme for nu. Det har jeg ellers gjort nogle år. Men for nu er det sat i bero, fordi jeg ikke kan retfærdiggøre for mig selv at sidde på et hotelværelse i tre uger og venter på at skulle lave en times optagelse, og så er der imens en dreng derhjemme, der savner sin far. Det gider jeg bare ikke lige nu. Ellers skal det i hvert fald være en drømmerolle, hvor jeg kan tage min søn og min hustru med mig, forklarer Thue, som har valgt at prioritere tid derhjemme over potentielt lukrative, men tidskrævende internationale projekter.

For skuespilleren handler det helt generelt ikke længere kun om at jage den næste store rolle.

- Jeg er ikke så ærgerrig, som jeg var, da jeg var yngre. Jeg har ikke længere end drøm om, at jeg skal være verdens bedste skuespiller. Jeg synes egentlig, at jeg gør det fint, og det er nok for mig. Men jeg prøver stadig at indrette mit liv sådan, at jeg synes, at jeg laver spændende ting, lyder det fra skuespilleren.

Han slår samtidig fast, at han har fundet en ny glæde i at undervise, hvilket hjælper ham med at genopdage sin passion for skuespil.

LÆS OGSÅ: Ung mor i vildt spring

- Jeg er begyndt at undervise, fordi jeg har brug for at genopdage min kærlighed til det her fag, jeg er i. Den kan godt nogle gange forsvinde lidt, når det hele går op i kampen for overlevelse, lyder det fra Thue, der erkender, at skuespilbranchen ofte er hård at være i som freelancer.

Derfor værdsætter han også den stabilitet, som "Sygeplejeskolen" tilbyder ham. Og serien giver ham ikke bare et fast arbejde, men også muligheden for at udforske sin karakter dybere med hver sæson.

- Det at vide, at jeg har en tilbagevendende serie, hvor jeg spiller en karakter, der altid er med og en karakter, som jeg bliver mere og mere glad for. Og samtidig en karakter som jeg føler, at vores to forfattere skriver mere og mere interessant materiale til, det gør, at jeg virkelig synes, at det er dejligt at genbesøge den, siger han begejstret.