Mia Wagner i voldsomt sygdomsforløb: Jeg mistede alt

Det var ikke uden svære følelser, at Mia Wagner måttet trække sig som minister i slutningen af 2023, da hun pludselig blev ramt af alvorlig sygdom.

I DR-programmet "Fortidens hemmeligheder" åbner Mia Wagner, 46, for første gang op om det voldsomme sygdomsforløb, som ramte hende i 2023. 

LÆS OGSÅ: Flytteproblemer: Andreas og Lissa tvunget til at ændre planer

Her faldt Mia Wagner om i køkkenet med et ildebefindende, og det resulterede i, at hun måtte trække sig som digitaliserings- og ligestillingsminister efter 14 dage på posten.

Wagner har en hjertelidelse, og derfor fik hun i 2019 indopereret en pacemaker. 

Det kom dog bag på hende, at hun blev syg, da hun ellers ikke mærkede noget til det, fortæller hun i programmet. 

- Da jeg sagde ja til at være minister, var det lang tid siden, jeg havde hørt noget fra det (hjertelidelsen red.). Det, der skete, var, at jeg fik et meget voldsomt ildebefindende, som kulminerede i, at jeg simpelthen besvimede, og jeg fik hukommelsestab. Det var meget, meget voldsomt for mig personligt, fortæller hun i "Fortidens hemmeligheder". 

Skammede sig

Ifølge den tidligere "Løvens Hule"-investor var de følelsesmæssige konsekvenser kæmpestore for hende i tiden efter, hun trak sig som minister - både på godt og ondt. 

LÆS OGSÅ: Niller afslører: Sådan har mit venskab med Linse forandret sig

- På det tidspunkt skammede jeg mig over, at jeg ikke var i stand til at leve op til ansvar, jeg havde fået. Følelsesmæssigt var det meget smertefuldt, også fordi jeg samtidig mistede alt, siger hun og tilføjer:

- Jeg mistede alle mine bestyrelsesposter. Jeg havde en stor sorg over, jeg ikke kunne leve op til mit ansvar.

LÆS OGSÅ: Freja Kirk: "Det går godt med kærligheden. Jeg sover ikke i timen"

På den anden side er Mia Wagner stolt over, at hun med egne ord "valgte livet". 

- Jeg valgte mig selv, og jeg valgte at kunne være en tryghedsperson for de mennesker, som elsker mig. Det gav mig også en følelse af at være stærk. Selvom det gjorde så ondt, og selvom det var foran hele Danmark, så valgte jeg alligevel kærligheden.

LÆS OGSÅ: Efter kejsersnit: Mette Sommer går imod lægernes anbefaling