Kaare Sand har overgivet sig: Mikrofonen er skiftet ud

Det at få hund har ikke bare ændret aktivitetsniveauet, men også vennekredsen for Anne Dorte og Kaare Sand.

Der er ingen tvivl om, at tv-manden Kaare Sand knuselsker sin strithårede ven Terry. Kaare og hustruen, Anne Dorte, fik den snart treårige Kromfohrländer under coronaen. I Kaares barndomshjem havde de schæfer, og siden har han ikke haft hund. 

LÆS OGSÅ: Dansk popsanger efterlyste familiemedlem: Er fundet!

Artiklen fortsætter under videoen...

– Det var slet ikke meningen, at vi skulle have hund, og havde jeg vidst, hvad jeg gik ind til, så havde vi ikke fået det. Det er vildt hårdt arbejde i de første to år. At stå om efteråret i dårligt vejr med en lille hvalp, der ikke vil besørge. Jeg var ved at blive vanvittig, og de første to måneder fortrød jeg, fortæller Kaare Sand, 68, grinende, mens han nusser Terry.

– Med alderen synes jeg, at det kunne være hyggeligt at få en hund, som jeg kunne gå ture med i sommerhuset i Tversted og have med ud at løbe. Men jeg tænkte virkeligt meget over det og var seriøst i tvivl. Med Terry har jeg fået en ven for livet. Han er der altid og er totalt trofast. Hvis der er fare på færde, nogen på vej mod os eller mod lejligheden, så reagerer han med det samme.

Artiklen fortsætter under billederne...

– Hele din dagligdag bliver jo ændret, når du skal gå med en hund tre gange om dagen. Nu går jeg med ham hver dag klokken 06.30, så der er aktivitet fra morgenstunden.
– Terry har altid været meget dameglad, løb efter alt og sprang på alt, så vi var nødt til at kasterere ham. Jeg var bange for, at det ville ændre ham, men det gjorde det heldigvis ikke.
Den lille hvalp øverst er Terry med sine søskende i kuldet.
Kromfohrländeren blev opdrættet første gang af Ilse Schleifenbaum i 1940'erne i Tyskland nær området Krom Fohr, og deraf opstod navnet Kromfohrländer. Den er et mix af Råhåret Foxterrier og Grand Griffon Vendéen, og det har givet den et helt exceptionelt jagtinstinkt, sit venlige væsen og temperament. Kilde: hunden.dk

Fast opdragelse

Kaare fik racen Kromfohrländer anbefalet af en ven.

– Han sagde, at den er meget sjælden, men meget sød, let at opdrage og ingen jagt i den. Jeg har senere fundet ud af, at der er sindssygt meget jagt i Terry. Han kan jo opspore og indkredse et rådyr som et knips med fingeren, når vi er i sommerhus.

Terry er ikke en skødehund, som sover i sengen eller får godbidder ved bordet.

– Jeg har gået til træning med Terry, og han er opdraget bestemt, for hvis du bare giver den løse tøjler, så er den ulidelig at være sammen med. Jeg læste bogen 'Hundesprog', og der står blandt andet, at hunden er nede på gulvet og skal ikke behandles som et menneske. Terry sover i sin kurv, han kommer ikke op i sengen eller i sofaen, og det er han helt tryg ved, fortæller Kaare.

LÆS OGSÅ: Maria Mainz jubler over sønnen: Det er første gang

Kromfohrländeren er kendt for at kunne hoppe ret højt, og det er Terry et levende bevis på. Så snart han ser bolden, er han i luften.

Nye venner

Det at få hund har ikke bare ændret aktivitetsniveauet, men også vennekredsen for Anne Dorte og Kaare.

– Vi har fået nye venner her i kvarteret, Lene og Niels, som har foxterrieren Fuji. Terry og Fuji leger sammen, jeg cykler med Niels og Anne Dorte går ture med Lene. Jeg er begyndt at snakke med en masse nye mennesker på mine lufteture. Det er fuldstændigt som i gamle dage, da jeg lavede '48 timer med Kaare Sand'. Jeg snakker med mennesker i en uendelighed, og mikrofonen er nu skiftet ud med hunden. Det er sjovt.

Denne artikel er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Tegn et abonnement via linket HER.