Jussi Adler-Olsen varmer op til otium: Bedstefar på fuldtid

Forfatteren Jussi Adler-Olsen har dedikeret sin nye bog til sit barnebarn.

Samtidig med, at Jussi Adler-Olsen er klar med den 9. bog i 'Afdeling Q'-serien, varmer den 71-årige krimiforfatter op til sit otium ved at forberede afslutningen på hele serien. For selvom han elsker Carl Mørck og sine andre karakterer meget højt, kan de ikke konkurrere med barnebarnet, Ellie på to år, så den næste bog, som han researcher til nu, bliver den sidste i rækken.

LÆS OGSÅ: Mascha passede ikke ind: Følte mig så forkert

Den lille pige betyder faktisk så meget for ham og hustruen Hanne, at de er rykket fra Valby til Hørsholm for at komme tættere på hende. Og ikke mindst har han dedikeret 'Natrium Chlorid', som den nye bog hedder, til Ellie.

LÆS OGSÅ: Efter stor kritik: Linse udtaler sig om knivstikkeri

– Jeg elsker hende simpelthen så højt. Det gør vi begge to. Vi har begge så meget ønsket at blive bedsteforældre, men ikke regnet med det, så at være tæt på hende, det betyder alt, fortæller Jussi og bliver helt rørt.

Parret bliver snart genboer til den lille familie, når sønnen Kes flytter ind overfor med kæresten Sandra og Ellie.

Artiklen fortsættes under videoen, hvor Sofie Linde fortæller om ‘X Factor’ 2022…

Spanien trækker

At Jussi og Hanne efter 20 år i Allerød skulle flytte tilbage til Nordsjælland efter en håndfuld år i Valby, havde han egentlig ikke regnet med.

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-deltager kysser med chefen

– Jeg vil ikke sige, jeg er kommet hjem, men vi er kommet tilbage, og det er ikke et fransk visit. Nu må vi se at slå os til ro. Vi har sommerhus i Rørvig og lejlighed i Barcelona, så det må være godt nok.

Netop det spanske trækker tit i ægteparret, også selvom det betyder, de må undvære deres øjesten.

– Det at se sit barnebarn så ofte, som vi kan, betyder, at man med god samvittighed også kan tage væk en måned eller halvanden. Og de besøger os da også, når vi er i Barcelona. Der er fuldt tryk på Jussis seniorliv, men han kan godt mærke, det er begyndt at knirke lidt, og det irriterer ham.

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’-par afslører stor udfordring for produktionen

Brækket ribben

– Jeg kan godt mærke, at jeg bliver ældre. Altså i kroppen. Jeg har lige haft et brækket ribben. Jeg brækkede det, fordi jeg lænede mig dumt ind over en stol for at nå noget. Knæk. Det har jeg døjet meget med. Der er mange skavanker lige pludselig. Det er altså fedt at være nået over de 70, men det er godt nok trist at familie og venner falder fra. Det gør verden mindre, siger Jussi, der trods det brækkede ribben føler sig i rigtig god form.

LÆS OGSÅ: TV 2-stjerne afslører utroskab

– Jeg har tabt ni kilo på flytningen, fordi der var så mange kasser, der skulle bæres ind og pakkes ud. Samtidig skulle jeg skrive den nye bog. Så når klokken blev 18, og jeg egentlig var ret flad fysisk, satte jeg mig og skrev koncentreret i et par timer. Det fungerede rigtig godt. Fordi jeg havde været så fysisk, var der kommet masser af blod til hjernen.

Når han er færdig med 'Afdeling Q', vil han skrive sin roman 'Den illustrerede kineser' færdig og måske hjælpe andre forfattere fra sidelinjen.

– Måske skal jeg bruge tiden på arbejde sammen med andre forfattere og give et tip her og der. Men ellers glæder jeg mig virkelig til at være bedstefar på fuld tid. Hente og bringe og alt det der.

LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-par har slået op