Efter stor kritik: Linse udtaler sig på ny om knivstikkeri

Siden Didde og Linses bog kom på gaden, har der været en del debat om tonen og indholdet, som blandt andet byder på opskriften på at udføre et knivstikkeri, samt Linses efterfølgende udtalelser om bogen.

Af Caroline Grønne Wigdal - 21. oktober 2021 kl. 10:40

Siden de to ‘Bryggen’-veninders bog, ‘Linse og Didde: møgkællinger har det sjovere’, blev udgivet, er der blevet både talt og skrevet en del om det knivstikkeri, som Linse stod bag i 1995 og fik en fængselsdom for.

Artiklen fortsættes under interviewet med Linse Kessler…

Blandt andet var Linse Kessler i DR’s ‘Aftenshowet‘, hvor der i interviewet var fokus på indholdet i bogen, som kritiseres for, at der bliver lavet sjov med så grov kriminalitet og hårde trusler. I interviewet bliver Linse spurgt til, om hun ikke har et ansvar overfor den unge målgruppe, der læser bogen, hvor man nærmest kan læse opskriften på at udføre et knivstikkeri.

LÆS OGSÅ: ‘Robinson’-Ralf hastekørt på hospitalet: Alt blev fjernet

– Jeg ville gerne sige, at jeg har fortrudt, men jeg har ikke fortrudt den handling og plan. Selvfølgelig ville jeg aldrig nogensinde gøre det igen, for jeg ville tage nogle andre valg. Der havde jeg ikke et andet valg, slår Linse afslutningsvist fast i interviewet. 

Siden udtalelsen har debatten raset, og nu råber den 55-årige ‘Familien fra Bryggen’-stjerne igen op.

Hun beklager, at sproget i bogen kan virke hårdt.

LÆS OGSÅ: Vender alligevel tilbage: Nu indtager Michael Olesen ‘Vild med dans’

– Jeg hverken griner eller gør grin med min handling dengang. Jeg har levet, og jeg skal fortsat leve med, at jeg traf den beslutning. Der går sjældent dage hvor jeg ikke på én eller anden måde bliver mindet om det, og det er bestemt ikke noget, jeg er stolt af, skriver Linse i et opslag på Instagram.

Er i dag et andet sted i livet

I samme opslag understreger Linse, at hun i dag er et helt andet sted i sit liv, og hun vil aldrig igen bruge vold som en løsning. Hun vil heller aldrig på nogen måde opfordre til, at andre gør det.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Robinson’-deltager mister to i familien under ekspeditionen

– Jeg har afsonet mine domme, jeg har erkendt, at jeg har begået og begår fejl. Vi er alle formet af dét liv, vi har levet – og heldigvis bliver vi klogere hele livet. Til de mange kvinder derude, som nu befinder sig i et voldeligt forhold, er mit råd: Kom væk før det er for sent, og før man griber til drastiske handlinger, som jeg gjorde. Jeg kom ikke væk i tide, skriver hun endvidere.

I dag er det 26 år siden, at knivstikkeriet fandt sted.

Sammenlagt har Linse Kessler brugt syv år af sit liv i fængsel. Hun har 11 domme og ni fængselsophold bag sig. Hun har blandt andet siddet i fængsel for ulovlig våbenbesiddelse, vold, hashsmugling, trusler mod vidner og ulovlig indtrængen.

LÆS OGSÅ: Lotte Friis chokeret over mobbe-afsløring: Nu aflyser Jeanette Ottesen alt

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Linse Kessler (@linsekesslerofficiel)

Læs mere om