Mascha Vang passede ikke ind: Følte mig så forkert

Mascha Vang har altid følt sig anderledes i forhold til sin familie – nu åbner hun op om sin fortrængte fortid.

Af Nikolaj Vraa - 31. oktober 2021 kl. 14:55

Da hun voksede op i landsbyen Byrsted sydvest for Aalborg, følte Mascha Vang, 42, sig helt forkert, og hele sit liv har hun oplevet, at folk har taget fejl af hende. Men det har kun gjort hendes vilje endnu stærkere. I sin nye bog åbner hun op om de kampe, hun har taget for at få selv sine vildeste drømme til at gå i opfyldelse.

LÆS OGSÅ: Ung mor stiller op til kommunalvalget

– Arbejdet med min historie har givet mig mange aha-oplevelser. For der er meget, jeg havde glemt eller fortrængt, og jeg har også reflekteret over ting fra min barndom og ungdom, hvor det er gået op for mig, at det er derfor, jeg er, som jeg er, og tænker, som jeg gør, fortæller Mascha, der i øjeblikket kan opleves hver fredag aften i ‘Vild med dans’.

Artiklen fortsætter under videoen.

Hun er glad for den barndom, hendes forældre gav hende, men har arvet sin farmors eventyrlyst og udlængsel.

– Jeg har følt mig så forkert i det, jeg voksede op i. Og det har mine forældre altid vidst. Vi har talt meget om, hvorfor jeg er så forskellig fra min familie. Min lillebror er blevet der. Han elsker det liv, og det har jeg stor respekt for. Jeg har også prøvet at sætte mig i mine forældres sted, og det er jo lidt sjovt, at jeg selv har en datter nu, der måske allerede har nogle drømme og vil noget helt andet end det, jeg tror, siger Mascha, der er mor til Hollie Nolia, ni, som hun har med den tidligere racerkører Nicolas Kiesa.

LÆS OGSÅ: Ny ung mor: Min søn ser ikke sin biologiske far

Ro og kirkegang

Datteren medvirker nogle gange i de kampagner, Mascha laver, men ikke gratis.

– Hun får 50 procent af honoraret, når hun er med på billederne. Det har givet hende en ganske god opsparing. Hun har heller ikke særligt lange betalingsbetingelser. Hun vil have pengene, når billedet er taget, griner Mascha, der elsker sin datter overalt på jorden.

– Hollie er stadig et barn, så det er jo i høj grad mig, der træffer de store afgørende valg i hendes liv. Jeg tænker nogle gange, om hun overhovedet vil alt det, som jeg ønsker for hende? Det er ikke fordi, jeg skal presse hende ud i noget, som jeg synes, er det bedste for hende. Men det er nok min måde at forsøge at give Hollie det liv og de muligheder, jeg drømte om som barn.

LÆS OGSÅ: Mathilde Gøhler afslører kønnet

I bogen fortæller Mascha indgående om sit turbulente forhold til Hollie Nolias far, ligesom hun også kommer ind på sit liv med komikeren Andreas Bo og nogle af de andre mænd, der har været en del af hendes liv. Ikke mindst kæresten gennem snart fire år, Troels, der giver hende ro og tryghed.

For efter at have prøvet det hæsblæsende liv i Los Angeles som flittig gæst i Hugh Hefners Playboy Mansion, har hun fundet sin egen version af lykken i Kolding med Troels og deres sammenbragte familie. Han har endda fået hende til at gå i kirke om søndagen. Desværre endnu ikke helt op til alteret, men måske det sker på et tidspunkt? Mascha smiler ved spørgsmålet og bliver genert. Selv om hun er vant til at dele meget intime ting med sine følgere, er hun også meget privat.

LÆS OGSÅ: Nu tjekker Rikke Gøransson ind i TV3-program

– Der er jo en grund til, at jeg ikke har fortalt det. Jeg er ligeglad med, hvad andre tænker om mig, men jeg holder mig meget tilbage, når det også handler om andre. Ikke mindst Troels’ børn, der ikke har bedt om at være en del af mit offentlige liv, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Sara Bro om brud: Jeg har været for ked af det

Læs mere om