Julie Kriegler til Echo Prisen 2024.

Julie Kriegler åbner op om fødslen

Det tog otte timer, før lille Viggo kom til verden.

Julie Kriegler har nu haft præcis fire uger til at vænne sig til sin nye titel som mor. Den 5. september kom sønnen Viggo nemlig til verden få dage før termin.

LÆS OGSÅ: "Årgang 0"-Mathilde springer køen over: Er startet i fertilitetsbehandling

Artiklen fortsætter under videoen...

'Bachelorette'-stjernen har tidligere beskrevet fødslen som en "drømmefødsel", men nu går den nybagte mor altså endnu mere i detaljer i en lang fødselsberetning på sin Instagramprofil.

Hun beskriver, hvordan hun natten til torsdag klokken 02.15 vågner i våde lagner med følelsen af kraftige menstruationssmerter. Hun er først i tvivl om, hvorvidt det er blæren der har været på spil, eller hvorvidt vandet faktisk er gået, men det fortvivlede par ender med at ringe til Herlev Hospital.

På trods af at veerne så småt går i gang, får Julie og kæresten Daniel at vide, at de skal få noget søvn og ringe igen klokken 8. Dog tager veerne hurtigt til, og parret ender med at ringe til hospitalet igen halvanden time senere klokken 04.15. Her lyder meldingen, at Julie skal prøve sig med panodiler og en varmepude, men det gør ikke den store forskel.

- Omkring klokken 05.00 siger jeg til Daniel, nu skal altså vi afsted - det kan jeg bare mærke i min krop. Vi går ned til bilen, og allerede i opgangen på vej ned fra 2. sal har jeg veer to gange. Vi ringer i bilen og fortæller dem, at jeg er på vej. Vi får at vide, at de har super travlt derude i øjeblikket, og at vi måske bliver sendt et andet sted hen, forklarer Julie i opslaget.

LÆS OGSÅ: Tidligere paradiso skal have fedmeoperation

En time senere befinder Julie sig på en undersøgelsesstue, hvor hun allerede er en centimeter åben og får morfin mod smerterne. Det virker dog ikke, og Julie kan mærke, at veerne ændrer sig, mens hun kaster op flere gange. Derfor må Daniel få fat i en jordemoder, der undersøger hende igen, og her er hun to centimeter åben.

LÆS OGSÅ: "Vild med dans"-stjerner springer ud som skuespillere

Klokken 07.55 kan Julie mærke en trang til at presse, hvilket antyder, at hun er flere centimeter åben, og hun beder derefter Daniel om at kalde efter jordemoderen.

- Han siger noget i stil med, "Hun har lige været her, vi skal bare arbejde med veerne". Fem minutter efter siger jeg til ham igen "Jamen du må skaffe noget smertestillende, det er virkelig blevet slemt". Han går ud på gangen og kommer i sin dybeste alvor tilbage med to panodiler... the audacity.

Ti minutter senere må kæresten alligevel hente jordemoderen, og det viser sig, at Julie er i aktiv fødsel og skal direkte på fødestuen. Klokken 9.15 har Julie pressetrang, men bliver bedt om at holde igen og gispe, når trangen melder sig, mens hun holder sin kæreste i hånden så hårdt, at han får blodsprængninger på tommelfingeren.

Julie beskriver, at der imellem veerne er en hyggelig stemning på stuen, og at jordemoderen får hende til at føle sig tryg og rolig. Klokken 10.05 begynder hun at presse.

- Klokken 10.23 efter 3-4 presseveer bliver hele min verden lagt op på mit bryst, vi græder, vi er lykkelige og kan nu kalde os en familie på tre, skriver Julie og afslutter:

- Otte timer efter vandet gik havde vi vores smukke dreng i armene. En fuldstænding fantastisk fødsel jeg aldrig havde nogensinde kunne turde drømme om eller håbe på. 

Du kan selv læse hele opslaget herunder: