Rikke med datteren Isabella fra 'De sjældne danskere'

I sidste øjeblik: Trækker sig fra hitprogram

Når 'De sjældne danskere' atter ruller over skærmen, bliver det uden Isabella.

Det seneste år har været alt andet end nemt for Rikke Ammitzbøll Jepsen og datteren Isabella, der er kendt fra TV 2-dokumentarserien 'De sjældne danskere'.

I fjor havde Isabella nær mistet livet, da hun fik en stor overdosis insulin på sin skole, og blot et par måneder senere gik hendes forældre, Rikke og Thomas, fra hinanden.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen dømt igen: Mister kørekortet

Artiklen fortsætter under videoen.

Efter ti år i uvished om, hvad Isabella fejlede, var der et lyspunkt i marts, da hun fik diagnosen Septooptisk Dysplasi. Men forud for denne var en masse undersøgelser, der i den grad tog hårdt på den lille pige.

Af den grund vil Isabella ikke tone frem på skærmen, når endnu en sæson af 'De sjældne danskere' inden længe får premiere. Det fortæller Rikke til HER&NU/Realityportalen.

- Vi har optaget til den kommende sæson, men jeg føler ligesom, der er sket så meget i vores liv, der ikke har været rart for Isabella. Det seneste år har bare været fyldt med en masse indlæggelser, en masse udredning og det, at Thomas og jeg gik fra hinanden, var også med, forklarer hun og tilføjer:

- Jeg kunne bare mærke, at vi lige skulle finde os selv igen, så for at vi ikke skal til at gennemleve alt det trælse igen, var jeg mor og tog et voksent valg om, at vi trækker os i denne sæson.

LÆS OGSÅ: Soeren Le Schmidt røber: Store ændringer i 'Danmarks næste tøjdesigner'

Svært valg

Beslutningen, som først blev truffet efter alle optagelser var i hus, og programmerne var klippet, har dog ikke været nem for Rikke.

Isabella fra 'De sjældne danskere'

- Det har været helt vildt hårdt, for jeg har også en pige, som er meget stolt af at medvirke. Og jeg er da også stolt af det, så det har været enormt svært, fortæller Rikke og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Grov chikane: Grev Felix' kæreste lagt for had

- I sidste ende er det det sidste, jeg ønske. Om noget ville jeg da gerne have ladet Danmark følge med i, hvad der sker. Men der er også bare en bagside af medaljen.

Overfor HER&NU/Realityportalen bekræfter Nikolaj Daugberg, der er redaktør for programmet, ligeledes, at Isabella og familien har valgt at trække sig fra 'De sjældne danskere'.

- Vi har været glade for at have Isabella og familien med i programmerne og kan bekræfte, at de ikke deltager i den kommende sæson.

LÆS OGSÅ: Efter fire år: Moster Niller har fået diagnose

Vender måske tilbage

Ifølge Rikke er hun da også kun blevet mødt af forståelse fra produktionens side, selvom beslutning blev taget i allersidste øjeblik.

- De har været så flinke, og vi har haft gode snakke om det. Verdens bedste produktion. Det er også vigtigt for mig at understrege, at de passer virkelig godt på os, lyder det fra hende.

LÆS OGSÅ: Frustreret Lene Beier: Fortryder timing af millionkøb

Hun er da heller ikke afvisende overfor, at hun og Isabella - når der er lidt mere ro på privatfronten - igen kunne finde på at medvirke.

- Jeg kan ikke sige, om vi er med i næste sæson, det kan godt ske, fortæller Rikke.