Hailey og hendes mor, Nana, i 'De sjældne danskere'.

Ny familie i 'De sjældne danskere'

Treårige Hailey og hendes familie er nye i TV 2-serien 'De sjældne danskere'.

I femte sæson af 'De sjældne danskere' skal vi for første gang møde treårige Hailey fra Skæring ved Aarhus. Hailey har en misdannelse i kinden ligesom Mille. 

Men mens Milles misdannelse påvirker både knogler, tænder, muskler og væv, har Hailey det, der kaldes en venøs malformation. Eller som familien selv forklarer det: 'Hendes blodårer er nærmest krøllet sammen som et garnnøgle'. 

LÆS OGSÅ: Kendt skuespiller bliver vært på nyt program

 Artiklen fortsætter under videoen af Mie Fitness, der også har haft en datter med en sjælden sygdom.

Det gør, at kinden svulmer op, når hun bliver varm eller får høj puls, og blodet samler sig i hendes kind og luftrør.

Sidstnævnte kan være farligt, da det kan blokere for hendes luftveje, så hun ikke kan trække vejret, og det giver selvfølgelig hendes forældre, Nana og Frederik, mange søvnløse nætter. 

LÆS OGSÅ: Snyd i 'Landmand søger kærlighed': Jacob fortryder sit valg

Det danske sundhedsvæsen har ikke en løsning på Haileys tilstand. Derfor tager familien sagen i egen hånd og forsøger at skaffe hjælp i udlandet. Det bliver en lang rejse for Hailey og hendes forældre, men måske svaret findes hos en læge i New York.

 Artiklen fortsætter under billedet. 

Hailey fra 'De sjældne danskere'

Foruden Hailey medvirker børnene Mille, Mathilde, Konrad, Nalina og Noor i sæson 5 af 'De sjældne danskere', som alle også har været med i den seneste sæson.

Fælles for alle børnene er, de er født med sjældne og alvorlige sygdomme, men det skal ikke forhindre dem i at få det bedste ud af livet.

LÆS OGSÅ: 'Korpset' er tilbage: Se deltagerne her

Overskriften for denne sæson er 'store forandringer' for børnene. For nogle af de mindste børn som Mathilde og Noor er der sket en kæmpe udvikling, siden vi så dem sidst. Begge har fået sprog og personlighed, men de har stadig en del udfordringer at kæmpe med i hverdagen.

For de andre små, Konrad og Hailey, lurer store og risikable operationer i nær fremtid. Operationer, der vil komme til at ændre deres udseende for altid, men som også vil hjælpe dem ud af potentielt livsfarlige situationer.

LÆS OGSÅ: Ung mor taler ud om graviditetschok: De sagde, babyen var død

Mille og Nalina nærmer sig begge teenagetiden med hastige skridt, og det lader sig ikke fornægte i deres væremåde. Men selvom de har egne og faste meninger, følger der også usikkerheder med. Især, når man ikke ser ud helt som alle andre.

Programmet har premiere i dag torsdag kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY. 

LÆS OGSÅ: 'Forsidefrue' stolt af sønnen: Udtaget til VM

'De sjældne danskere', sæson 5.