Haileys operation kostede 1,2 millioner: Fik hjælp fra uventet kant

Den amerikanske læge Dr. Milton Waner har et stort hjerte og har hjulpet familien fra 'De sjældne danskere' på flere fronter.

I den nye sæson af 'De sjældne danskere', som i dag har premiere på TV 2, bliver seerne introduceret for Hailey fra Skæring, som er født med en vanøs malformation - altså en misdannelse, der vokser i hendes kind og hals.

LÆS OGSÅ: Nu kan du leje vinderhuset fra ‘Sommerdrømme'

De danske læger vil ikke operere Hailey, men i programmet finder familien frem til den amerikanske læge Dr. Milton Waner, som kan operere malformationen væk. 

Artiklen fortsætter under videoen.

I dag har den lille pige derfor været under kniven to gange i USA og én gang i Athen hos Dr. Milton Waner. Alle operationer er gået godt, men de har ikke været uden omkostninger.

- Operationerne har kostet over 1.2 millioner kroner, fortæller Nana Ritz Krarup, som er mor til Hailey. 

Betalte ikke selv

For at få råd til operationerne startede familien derfor en indsamling sidste år, hvor de på kort tid fik samlet 1,2 millioner kroner ind. 

- Jeg tror, at vi samlede 300.000 - 400.000 kroner sammen på en dag. Det var helt fantastisk, fortæller Frederik Ritz Krarup og Nanna supplerer: 

- Egentligt startede det bare med, at vi begyndte at sælge ud. Vi kunne dog mærke hurtigt, at folk meget gerne ville hjælpe os økonomisk. Derudover var der en række virksomheder, som kontaktede os, og vi begyndte at lave nogle konkurrencer, hvor man kunne donere penge og vinde præmier. Vi har dog haft meget svært ved bare at modtage penge uden at gøre noget. 

LÆS OGSÅ: Christian Degn slår fast: To babyer på vej

Hjælp fra uventet kant 

Udover indsamlingen fik familien også hjælp fra en uventet kant, og den hjælp sparede dem for en masse penge. 

- Det koster 30.000 dollars pr. døgn at være indlagt på et hospital i USA. Det er 210.000 kroner danske kroner, fortæller Nana Ritz Krarup og Frederik Ritz Krarup forklarer: 

- Dr. Waner hjalp os ved at udskrive os før tid. Vi skulle rigtigt have været indlagt i to dage, men han udskrev os efter 23 timer. Derfor sparede vi to overnatninger, hvilket vil sige 400.000 kroner. Vi blev i stedet indlogeret på et hotel med en sygeplejerske, og hvis der var det mindste, så ville de komme, forklarer han. 

LÆS OGSÅ: Snyd i 'Landmand søger kærlighed': Jacob fortryder sit valg

De sparede penge blev dog brugt på de efterfølgende operationer.